România va dona peste 1 milion de doze de vaccin către Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat joi, 5 august 2021, faptul că România va acorda ajutor umanitar constând în vaccinuri pentru patru state, Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam.

Author: Andreea Bolocan joi 05 august 2021 , 16:53

România va dona peste 1.3 milioane de doze de vaccin anti-COVID romania
România va dona peste 1.3 milioane de doze de vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a adoptat joi un proiect de hotărâre care prevede că ţara noastră va dona vaccinuri împotriva COVID-19 către ţări ca Tunisia, Republica Arabă Egipt, Albania şi Vietnam.

România va dona 1,3 milioane de doze de vaccin

Astfel, conform documentului, „ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca”.

Citeste si: Ioana Mihăilă: „Bonuri de masă şi tombole, pentru cei care se vaccinează”

„Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000

de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca.

MAI se va ocupa de transportul dozelor de vaccin

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia sau Ministerul Apărării Naţionale.

DSU se va ocupa de cheltuieli[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: 90% din infectările COVID de săptămâna trecută au fost cu varianta Delta

DSU, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, în situaţia în care asistenţa se va acorda prin acest mecanism. Transportul în Vietnam al celor 199.200 de doze suplimentare de vaccin COVID-19 se va realiza în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2021 privind acordarea unor ajutoare umanitare din Rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, arată un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si