Pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita din Capitala, depistati cu gripa aviara. Primaria Sector 1 a constituit celula de criza

Primaria Sectorului 1 a constituit o celula de criza pentru combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara, dupa ce s-a confirmat "influenta aviara" in cazul a cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, in aval de barajul Straulesti.

Author: C.I.P. joi 09 februarie 2017 , 20:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform unui comunicat al Primariei Sector 1, in urma analizelor facute la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a fost confirmata "influenta aviara" la cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, in aval de barajul Straulesti, iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, care conduce celula de criza de la nivelul Capitalei, a stabilit o zona de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri in jurul zonei unde au fost descoperite cazurile de gripa aviara.

Aceasta zona de supraveghere cuprinde sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Bucuresti, precum si localitatile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Dragomiresti Vale si Chiajna din judetul Ilfov, precizeaza sursa citata.

Medicii veterinari vor face inspectii sanitar-veterinare la pasarile domestice din zona de supraveghere pentru a identifica eventuale cazuri de imbolnavire sau mortalitate la pasari si pentru a-i informa despre masurile luate, una dintre ele fiind interzicerea organizarii pe teritoriul Sectorului 1 de piete, targuri sau expozitii de pasari.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, spune ca pana in prezent nu a fost depistat niciun caz de gripa aviara la pasarile din gospodariile populatiei.

"Doresc sa asigur populatia Sectorului 1 ca administratia locala va aplica toate masurile legale pentru a tine situatia sub control. Pana la aceasta ora, in sectorul 1 nu a fost inregistrat nici un caz de gripa aviara la pasarile domestice din gospodariile populatiei.

Fac un apel la cetatenii sectorului 1 sa respecte cu strictete toate masurile decise de administratia locala si de celelalte institutii implicate in combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara", a declarat primarul Sectorului 1.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească... Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si