Cea mai grea situație este în Sectorul 6, unde problemele au început încă de sâmbătă. Angajații Termoenergetica au reparat avaria apărută sâmbătă, iar când au încărcat rețeaua a crăpat câteva sute de metri mai încolo.

Peste 1.110 de blocuri din Capitală nu au apă caldă din cauza avariilor

”Această problemă a apărut dintr-o suită de avarii, adică s-a trecut de la regimul de iarnă la regimul de vară, cu două CET-uri, evident că sunt schimbări în ceea ce privește circulația hidraulică a apei și au fost mai multe avarii în decurs de 6

zile, din două în două zile căte o avarie mare pe magistrală, în zona Leu, Răzoare, exact pe magistrala pe unde circulă agentul termic din Grozăvești către Drumul Taberei. Cu alte cuvinte a apărut avarie, s-a intrat în subteran s-a lucrat, a doua zi când am încărcat rețeaua s-a spart la 50 de metri-100 de metri mai departe și a trebuit reluată remedierea avariei. Suntem în aceeași situație în zona Colentina-Socului, magistrala s-a spart de două ori, în Sectorul 1 este o avarie în zona Grivița. Zilnic echipele noastre intervin în câteva puncte din București, acolo unde apar avarii majore”, a declarat pentru HotNews.ro directorul termoenergetica, Claudiu Crețu.

Citeste si: VIDEO- Peste 1.000 de blocuri din Capitală vor rămâne fără apă caldă până duminică. În ce sectoare se va opri apa

Acesta spune că aceste avarii s-au remediat sau se vor remedia azi, dar pot să apară oricând altele.

Termenul inițial avansat pentru remedierea avariei a fost 11 aprilie

”După iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcționarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparținând Elcen), în loc de patru. După oprirea CTE Progresu și a CTE Vest- în urma unei defecțiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul București se realizează din CET Sud și CET Grozăvești.

În paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei, pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăvești- pusă în funcțiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani- au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfășurare lucrări în zona statuii Leu, la intersecția bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu”, a anunțat sâmbătă Termoenergetica.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În București, doar 10-12% din rețeaua principală de termoficare este modernizată, iar pierderile sunt colosale- undeva la 2.200.000 l/h în 2020.

Citeste si: Fără apă caldă până duminică

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei beneficiază circa 1.200.000 de locuitori (aproximativ 50% din populația Bucureştiului), respectiv 562.000 de apartamente aflate în 8.200 blocuri şi 600 imobile, 5.600 instituții bugetare, agenți economici şi sere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si