După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii au identificat o firmă și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României.

Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau al unei livrări intracomunitare, autoritățile au dispus plata a 4,92 milioane de lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantități.

Citeste si: Un bărbat este cercetat penal după ce a încercat să introducă în țară ilegal tutun într-un transport de ceapă

„Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni”, susține Lucian Ovidiu Heiuș, președinte ANAF.

De la începutul anului au fost confiscate peste 50 de tone de tutun brut, iar în aceste situații s-a impus suma totală de 22,85 de milioane de lei.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: Fabrică ilegală de ţigarete, descoperită în Neamţ

O fabrică ilegală de țigarete a fost descoperită în Neamț

O fabrică ilegală de ţigarete a fost descoperită de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi de poliţişti de frontieră în judeţul Neamţ.

Citeste si: Comercianţi despre interzicerea expunerii ţigaretelor la raft: Consumatorii se vor orienta spre comerţul ilegal

DIICOT a transmis printr-un comunicat de presă, că procurorii şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au făcut în zilele de marţi şi miercuri, trei percheziţii în judeţele

Neamţ şi Botoşani.

Acţiunea a avut drept scop destructurarea unei grupări care îşi făcuse o fabrică ilegală de ţigarete. 

Citeste si:  Cresc taxele şi impozitele locale în Bucureşti

“În cauză s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2021, zece persoane au constituit un grup infracţional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor ţigarete contrafăcute . În acest scop, suspecţii au achiziţionat, în cursul anului 2021, o fabrică de ţigarete pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localităţii Humuleşti, judeţul Neamţ”, se arată în comunicat.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si