Resturi, genţi şi haine aparţinând celor care au murit au împânzit pământul, care a fost înnegrit de petrol şi funingine.

Explozia s-a produs la graniţia dintre statele Rivers şi Imo

”Sunt atât de mulţi oameni care au murit aici. Rog guvernului să analizeze acest lucru”, a declarat Uche Woke, un lucrător pe motocicletă, la locul exploziei de sâmbătă seara.

Citeste si: O șoferiță a făcut prăpăd pe o șosea din Satu Mare. A spulberat tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv o țeavă de gaze

Societatea de Cruce Roşie Nigeriană a fost la faţa locului duminică pentru a evalua explozia, care a distrus o porţiune a pădurii Abaezi, care se întinde pe graniţa zonei administraţiei locale Ohaji-Egbema, a statului Imo cu statul Rivers.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Explozii de gaz de mină în Mina Pawlowka din Polonia. Autoritățile au anunțat trei morţi, 21 de răniţi şi opt dispăruţi

Preşedintele nigerian, Muhammadu Buhari, a afirmat într-o declaraţie că va intensifica măsurile de control asupra rafinăriilor ilegale, după ceea ce el a descris drept ”o catastrofă” şi  ”un dezastru naţional”.

Rafinăria era una ilegală

Şomajul şi sărăcia din Delta Nigerului producătoare de petrol au făcut rafinarea ilegală atractivă, dar cu consecinţe adesea mortale.

Citeste si: Ucrainenii care au supraviețuit atacurilor rusești rup tăcerea: ”Patru soldați beți au intrat peste noi, în pivniță, într-o noapte...”

Ţiţeiul este extras dintr-o reţea de conducte deţinute de mari companii petroliere şi rafinat în rezervoare improvizate.

Procesul a dus la accidente mortale şi a poluat o regiune deja afectată de scurgerile de petrol în terenuri agricole, pârâuri şi lagune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si