Peste 30 de localitati din zece judete, afectate de inundatii; cele mai mari probleme sunt in Teleorman
Actual

Peste 30 de localitati din zece judete, afectate de inundatii; cele mai mari probleme sunt in Teleorman

C.I.P.
9 mar 2018

Peste 30 de localitati din zece judete au fost afectate de inundatii in ultimele 24 de persoane, cele mai mari probleme fiind in judetul Teleorman, unde cinci persoane au fost evacuate din locuinte, potrivit datelor transmise vineri de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Din cauza apei adunate pe carosabil, doua drumuri nationale si sapte drumuri judetene au fost restrictionate traficului rutier, iar pompierii militari intervin in zona.

Conform IGSU, s-au produs inundatii in 33 de localitati din zece judete - Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Calarasi, Dambovita, Olt, Arad si Valcea -, fiind afectate 31 de case, 209 curti, 95 de anexe gospodaresti, 689 fantani, un pod, 31 podete, 714 de hectare de teren arabil, 388 de hectare teren pasune si 563,5 hectare de padure. 

Citeste si: Andrei Stoica, asteptat ca un erou de catre familie si prieteni pe aeroport!

Citeste si: Legea zgomotului ar putea sa le vina de hac vecinilor zgomotosi! Iata cum arata proiectul de lege gandit de catre parlamentari! Amenzile pot fi uriase!

In judetul Teleorman, au fost evacuate preventiv din locuinte cinci persoane, iar 30 de animale au fost adapostite din calea apelor. De asemenea, din cauza apei adunate pe carosabil, doua drumuri nationale, sapte drumuri judetene si sase drumuri comunale au fost restrictionate traficului rutier, iar pompierii militari intervin la fata locului.

IGSU precizeaza ca se inregistreaza situatii de urgenta in 23 de localitati din 7 judete - Giurgiu, Teleorman, Dolj, Calarasi, Dambovita, Olt si Arad, iar pompierii militari intervin pentru evacuarea apei din gospodarii, pentru decolmatarea fantanilor si suprainaltarea indiguirilor de protectie.

Citeste si: Maine e sarbatoare mare! Uite ce nu trebuie sa faci pentru a avea parte de noroc si un an cat mai imbelsugat

Citeste si: Wow! Ce bine arata mama Ancai Surdu! Faimoasa de la Exatlon si-ar fi dorit sa-i fie astazi alaturi pentru a-i ura "La multi ani"

Cele mai semnificative efective raman in Teleorman, in comuna Draganesti Vlasca, dar si in alte localitati, unde se actioneaza cu motopompe. Mai multe bazine hidrografice din judetul Teleorman sunt sub cod portocaliu pana vineri la ora 12.00, in timp ce altele sunt sub cod galben, pana la ora 18.00.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook