Peste 80 de cai și câini, ținuți fără apă și mâncare în curtea unei femei, în Ilfov. Care este reacția proprietarilor fermei

Un caz șocant are loc în Ilfov, după ce o femeie a ținut peste 80 de cai și câini fără apă și mâncare, în Gruiu. Zece cai au murit de foame până când autoritățile au intervenit. Femeia susținea că le iubește și că le salvează.

Author: Alexandra Bercea marți 14 februarie 2023 , 20:26

Peste 80 de cai și câini, ținuți fără apă și mâncare în curtea unei femei, în Ilfov. Care este reacția proprietarilor fermei

Peste 80 de cai și câini, ținuți fără apă și mâncare în curtea unei femei, în Ilfov. Care este reacția proprietarilor fermei

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Polițiștii de la protecția animelelor Ilfov au făcut percheziții pe terenul din comuna Gruiu, proprietate a unei femei care pretinde că iubește și salvează animalele.

Peste 80 de cai și câini ținuți fără apă și mâncare. Din păcate, 10 cai au murit de foame și sete.

Autoritățile au efectuat o percheziție locală

”În urma unor informaţii investigativ operative, la data de 2 februarie a.c., poliţiştii Staţiunii Snagov s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere cu intenţie a  animalelor. La data de 3 februarie a.c., cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov”, a transmis, luni, IPJ Ilfov.

Poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov şi ai Staţiunii Snagov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o percheziţie la o locaţie aflată în extravilanul satului Nuci din comuna Gruiu, unde o femeie deţinea mai multe cabaline.

Citește și: VIDEO- Un bărbat este cercetat pentru că și-a bătut câinele care nu voia să intre în bloc: „Becky, iei bătaie, treci acasă!”

”În fapt, în perioada noiembrie 2022 şi până la data efectuării percheziţiei, femeia nu ar fi asigurat condiţiile de bunăstare a animalelor respectiv apă, hrană şi adăpost corespunzător sezonului rece, condiţii necesare supravieţuirii, fapt ce ar fi dus la decesul a 8 exemplare de cabaline. La percheziţii poliţiştii au descoperit 84 de animale, 7 cabaline fiind decedate, iar celelalte  77 de animale, respectiv  36 cabaline, 2 ponei 2 măgari şi 37 de exemplare canine au fost găsite în viaţă”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au explicat că un alt cal a murit după percheziţii, neputând fi salvat.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

”Întrucât animalele se aflau într-o stare de pericol, pentru protejarea acestora, poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor au  emis  ordine de plasare pentru 74 de animale, respectiv 39 de ecvine şi 35 de exemplare canine. Facem precizarea că la faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, ai Consiliului Judeţean Ilfov, medici veterinari din cadrul unei  fundaţii de profil şi reprezentanţii unui adăpost pentru cai”, au mai precizat poliţiştii.

Cazul ia o întorsătură

Se pare că acest caz ia o întorsătură. Proprietarii susțin că sunt iubitori de animale și că salvau de la abatorizare caii sau pe cei chinuiți și malnutriți și pe cei puși la căruțe. 

Proprietarii nu locuiesc în România, însă pentru întreținerea cailor au angajat mai multe persoane care ar fi trimit sume importante de bani pentru ca animalele să fie îngrijite.

Din primele date, reiese faptul că angajații furau atât banii trimiși, cât și mâncarea cabalinelor. De asemenea, au început o procedură de șantaj prin care cereau mai mulți bani, după ce au lăsat caii să moară, pentru a nu da în vileag ceea ce au făcut. 

S-a trimis o plângere penală pentru șantaj, iar proprietarii fermei așteaptă să fie chemați în dosarul constituit pe legea protecției animalelor pentru a aduce aceste devezi, potrivit avocatului Cuculis.

Citește și: VIDEO: Un urs a creat panică pe străzile din Sibiu. A fost emis mesaj RO-Alert

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si