Imagini apocaliptice surprinse din dronă arată amploarea incendiilor de vegetație. Peste 150 de hectare au fost pârjolite de flăcările care s-au extins cu repeziciune în zona Muntele Băişorii, din Cluj. Pompierii s-au chinuit mai bine de 3 zile să stingă focul care amenință și casele din zonă.

Zeci de incendii în ultimele zile

În județul Suceava, numai în ultimele 24 de ore au izbucnit 20 de incendii care au ars peste 50 de hectare de vegetație uscată.

Peste 100 de pompieri au fost angrenați în misiunile de stingere a focului.

Citeste si: Incendii în pădurea de lângă centrala Cernobîl

Un incendiu devastator a fost înregistrat și în Buzău, pe dealul Istrița. 350 de hectare de vegetație uscată și o pădure de pin au ars mai bine de două zile, după ce un localnic a încercat să-și curețe terenul de vegetație.

Ministerul Apărării are doar două avioane pentru stingerea incendiilor

Mai grav este că fenomenul pare scăpat de sub control. Ministerul Apărării are doar două avioane adaptate pentru stingere de incendii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Acestea transportă recipienți cu câte o mie de litri de apă pe care le aruncă deasupra focarelor. Astfel, a fost stins si focul de pe Istrița.

Citeste si: Momente de panică pentru zeci de ucraineni aflați într-un bloc de refugiați din Mamaia. S-a dat alarma și au ieșit în stradă În medie, 83 de piromani dau foc terenurilor din România, în fiecare zi.

De altfel, incendiile în avalanșă sunt vizibile și din satelit. O hartă publicată de NASA indică mai multe puncte fierbinți pe teritoriul României decât în Ucraina, țară mistuită de bombardamente și incendii. 

Citeste si: Cum să te protejezi si să intervii în caz de incendiu. Vezi ce spun specialiștii ISU

Pentru a stopa acest fenomen aparent scăpat de sub control, autoritățile de mediu pregătesc majorarea amenzilor.

Citeste si: Ce este autorizația de securitate la incendiu și pentru ce afaceri este obligatorie

Noile sancțiuni vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice pot ajunge până la 100.000 lei.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si