Peste două milioane de chestionare nu au fost validate la recensământ
Persoanele care s-au auto-recenzat online vor trebui să verifice dacă se regăsesc pe listă și dacă chestionarul a fost validat.
Două milioane de chestionare, dintre cele 11 milioane completate online în etapa de auto-recenzare, au fost invalizate. Pentru a nu risca să fie amendați, persoanele trebuie să primească recenzorul acasă.
Citeste si: A început recenzarea pe teren a populaţiei. Cum poți identifica recenzorii
Cei de la Institutul Național de Statistică recunosc că au fost mici scăpări în realizarea platformei, iar oamenii au omis să treacă anumite lucruri.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită
După accesare, la secțiunea autorecenzare vor introduce CNP-ul, primind un mesaj dacă auto-recenzarea a avut loc sau nu.
Mailul de mulțumire primit în urma auto-recenzării nu confirmă dacă aceasta a și fost efectuată corect.
Citeste si: Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită
Etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 începe marţi.
În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare, a precizat Institutul Naţional de Statistică.
”Pe 31 mai 2022, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, arată datele INS.