Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă completează formularul online în prima etapă a recensământului populației.

Author: Diana Bostan vineri 20 mai 2022 , 08:40

autocenzarea

Recensământ 2022

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Termenul inițial pentru încheierea acestei etape a fost prelungit, iar 27 mai este acum ultima zi pentru autorecenzare.

27 mai este acum ultima zi pentru autorecenzare

Actul normativ care conține regulile recensământului prevede un interval fix în care poate fi cerut liberul plătit: în maximum 12 luni de la data autorecenzării.

Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Citeste si: Recensământ- amenzi până la 3.000 lei

Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

Citeste si: Ajutor pentru pensionari din octombrie 2023! Banii se acordă prin casele de pensii- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

„La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat", a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.

Cum se face autorecenzarea

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în doi pași.

Citeste si: Recenzarea în teren nu mai începe azi, ci pe 31 mai 2022. Data a fost schimbată pentru a permite mai mult românilor să se autorecenzeze online

Primul pas este accesarea Platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

Pasul doi- persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.

La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul "Finalizare" și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si