Dezlegare la pește. Florii 2020 - Află secretul peștelui delicios preparat la cuptor

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Învierii Domnului. Înainte însă, românii sărbătoresc Floriile. De Florii oamenii consumă pește, pentru că este a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.

G.B., vineri 10 aprilie 2020 , 21:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pește la cuptor. În ziua de Florii, oamenii duc la biserica ramuri de salcie, care sunt sfințite și puse apoi la icoane, la pomii fructiferi pentru a-i ajuta să rodească sau la ușa casei pentru a fi protejată tot anul. Conform credinței, ramurile ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea sărbătoare de Florii.

Pește la cuptor. În jur de 1, 5 milioane de români își sărbătoresc onomastica. Dintre cei sărbătoriţi, aproape 900.000 sunt femei, arată statisticile. Cele mai întâlnite nume la femei sunt Viorica, Florentina, Florica. Sunt și românce cu nume mai rare, precum Garofiţa, Micşunica, Panseluţa sau Crizantema.

Pește la cuptor. Află secretul peștelui delicios preparat la cuptor care îți va încânta familia pe timp de pandemie.

pește la cuptor

Pește la cuptor. Citeste si: Macrou marinat. O rețetă perfectă pentru Florii: E dezlegare la pește

Pește la cuptor. Ingredientele acestei rețetă și anume pește la cuptor, sunt:

pește la cuptor

- 1.5 kg peşte proaspăt;
- 1 lămâie;
- 4-5 linguri ulei;
- 200 ml vin alb;
- 1-2 cepe;
- 3-4 căţei de usturoi;
- 1-2 foi dafin;
- 1 lingura pastă de roşii;
- sare, piper;
- piper boabe.

Pește la cuptor. Citeste si: Baiț pentru miel. Secretul marilor bucătari pentru o friptură de miel delicioasă

Pește la cuptor. Pentru început este necesar să cureți peștii de solzi, branhii şi intestine. Apoi trebuie spălați bine cu apă rece și uscați cu șervețele de hârtie absorbante, apoi crestați la 1-2 cm.

Pește la cuptor. Citeste si: Rețetă drob pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

Dezlegare la pește. Florii 2020 - Află secretul peștelui delicios preparat la cuptor

Pește la cuptor. Peștele curățat și uscat se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece timp de 15 minute.

Pește la cuptor. Între timp cuptorul se încălzește.

Pește la cuptor. Pasul doi este tăierea legumelor. Ceapa şi usturoiul se toacă în bucăți mai mari şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se stropesc cu ulei. Se adaugă vinul, sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin.

Pește la cuptor. Pasul trei: toată compoziția se pune în cuptorul încins şi se lasă timp de 50-60 minute.

Pește la cuptor. La sfârșit, peștele se scoate din cuptor și se stropește cu sosul din tavă, pentru a se pătrunde mai bine. Dacă este nevoie, se mai pot adăuga și câteva linguri de apă.

pește la cuptor

Pește la cuptor. Peștele se servește cald împreună cu verdeață, un plus de zeamă de lămâie, dacă este nevoie, dar și un mujdei de usturoi și o salată verde. De asemenea, o garnitură de cartofi la cuptor este ideală pentru o porție de pește la cuptor.

Pește la cuptor. Citeste si: Cozonac bucovinean. Secretul cozonacului din Bucovina, dulce si gustos

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si