Piftie de porc pentru Revelion. Secretul gospodinelor pricepute pentru a ieși extraordinar de bună

Piftie de porc pentru Revelion. Iată secretele unuia dintre cele mai iubite preparate de pe mesele dintre ani.

R.B., vineri 27 decembrie 2019 , 14:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Piftie de porc. Ingrediente:

1/2 cap de porc
2 picioare de porc
500 g carne macră de porc
2 morcovi

Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare

2 cepe
1 rădăcina ţelina
1 rădăcina păstârnac
2 foi dafin
10 căţei usturoi
sare

Piftie de porc

Piftie de porc. Mod de preparare:

Capul de porc şi picioarele se spala foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului. Apoi se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 4 ore, până ce carnea cade de pe oase.

Citeste si: Rețeta ciorbei fără apă a Ioanei Lee a făcut milioane de vizualizări pe Internet

Piftie de porc

Piftie de porc. Între timp, se pisează usturoiul. Carnea fiartă se curăţa de pe oase şi se repartizează în boluri. Zeamă în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amesteca apoi cu usturoiul pişat. Se lasa 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri. Se dau la rece de pe o zi pe alta, scrie bzi.ro.

Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si