Planeta va fi lovită de un meteor interstelar. Armata americană a confirmat ciocnirea cu Pământul

Noi vești în România și nu numai. Terra va fi lovită de un meteor interstelar. Armata americană a confirmat acest lucru.

Author: Georgiana Balaban vineri 15 aprilie 2022 , 08:30

Planeta va fi lovită de un meteor interstelar.

Planeta va fi lovită de un meteor interstelar.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii au transmis că un meteor interstelar este, de fapt, un obiect spaţial care provine din afara Sistemului Solar. Astfel de fenomene sunt evenimente foarte rare.

Citeste si: Cel puţin 115 morţi din cauza furtunii tropicale Megi

Oamenii de știință au aflat despre un prim meteor interstelar care a lovit Pământul, datorită unui document pe care Comandamentul Spațial al Statelor Unite l-a publicat. Acest eveniment s-a petrecut în anul 2014, a fost confirmat în 2019 și declasificat în prezent.

Meteorul interstelar este foarte rar întâlnit. Obiectul cunoscut sub numele ştiinţific CNEOS 2014-01-08 şi a ars în atmosfera Terrei pe 8 ianuarie 2014, pe coasta de nord-est din Papua Noua Guinee.

Planeta va fi lovită în curând

Amir Siraj, a identificat în anul 2019, într-un studiu, că obiectul este un meteor interstelar.

În timp ce era la Universitatea Harvard, alături de Abraham Loeb, profesor de știință, cerceta ,,Oumuamua", descoperit în anul 2017 și a fost primul obiect interstelar cunoscut din sistemul solar.

Siraj a parcurs imediat baza de date a Centrului NASA pentru a putea studia obiectele care se află în apropierea Terrei cu scopul de a găsi și alte obiecte interstelare.

Cercetarea sa în baza de date a Centrului NASA a funcționat, iar la câteva zile distanță, a descoperit un meteor interstelar.

Citeste si: Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citeste si: Imaginea șocantă din centrul Moscovei care i-a panicat pe trecători și a alertat miliția lui Putin

Acest obiect avea o viteză de 45 de kilometri pe secundă, față de Pământ, care se deplazează cu aproximativ 30 de kilometri pe secundă, în jurul Soarelui. Oamenii de știință au măsurat viteza cu care de deplasa meteoritul, iar rezultatul final a fost că nu se mișca cu 45 de kilometri pe secundă.

Citeste si: Ce semnificație are un sextil, unul dintre cele mai importante aspecte din astrologie

Viteza heliocentrică reprezintă viteza meteoritului în raport cu Soarele. Viteza se calculează în funcţie de unghiul la care un meteorit loveşte Pământul. Pentru că meteoritul a lovit Pământul din spate, calculele profesorului au demonstrat că meteoritul se mișca cu 60 de kilometri pe secundă în raport cu Soarele.

Amir Siraj a explicat că probabil a fost produs de o altă stea și a fost dată afară din sistemul planetar ala celei stele și doar așa s-a întâmplat să ajungă în sistemul nostru solar.

„Probabil că a fost produs de o altă stea, a fost dată afară din sistemul planetar al acelei stele şi doar aşa s-a întâmplat să ajungă în sistemul nostru solar şi să se ciocnească cu Pământul", a afirmat Siraj.

Citeste si: Ce meserii se potrivesc în funcție de zodie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si