Cu totii stim ca plantele absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen. Insa, pe langa elementul vital se elimina si substante chimice din mediul inconjurator cum ar fi formalfehida, un vapor care poate cauza probleme respiratorii.

Daniela Cristea, inginer horticol ne invata despre plante.

"Avem aici un crin al pacii, o feriga si acolo un palmier Areca. Sunt studii care demonstreaza ca aceste plante absorb toxinele din camera"

Binecunoscuta feriga din ghiveci este un excelent purificator al aerului ambiental din locuinta. O spun cercetatorii de la nasa care au asezat planta pe un loc fruntas in topul celor care ajuta la purificarea aerului din casa.

Aceste plante absorb toxinele din camera cum ar fi cele din tesaturile de draperii, din mobilier, purifica aerul.

Si asta nu e tot. Specialistii in horticultura spun ca Crinul pacii, feriga, sau palmierul Areca fac ore suplimentare si reusesc sa elimine oxigen si pe timpul noptii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Filtreaza foarte bine aerul, poti sa te odihnesti mai bine, ajuta la durerea de cap, ajuta pielea.

O alta planta cunoscuta pentru capacitatea de a purifica aerul din locuinta este Gerbera, dar varianta aceasta din ghiveci si nu cele frumos colorate, pe care le intalnim in mai toate florariile. planta reuseste sa absoarba o multime dintre substantele invizibile care se regasesc in locuinte.

Si mai au un avantaj. Trebuie udate doar o data pe saptamana.

In oferta verde gasim si plante cu insemnatate pentru cei superstitiosi.

Aceste este arborele banilor. Se spune ca aduce bani in casa. Exista doua variante de pomisori ai banilor si este o superstitie sau nu.

La fel de cautata si apreciata este si aceasta planta frumos colorata.

Maranta, planta care se roaga pentru casa. Superstitia vine de la faptul ca frunzele acestei plante se apleaca si asta conduce spre rugaciune.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si