Platforma de vaccinare, luată cu asalt de români. Peste 100.000 pe listele de așteptare

Platforma de vaccinare a fost luată cu asalt de români în debutul etapei a III-a. Peste 40.000 de persoane s-au înscris până luni la prânz pe locurile libere pentru vaccin, iar peste 100.000 pe listele de așteptare, potrivit centralizării făcute de Comitetul pentru coordonarea campaniei.

Author: Razvan Ilie luni 15 martie 2021 , 14:11

vaccin platforma
Platforma de vaccinare a avut sincope azi, dar STS lucrează pentru remediere
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Platforma de vaccinare, sincope în prima zi din etapa III. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în cursul zilei de luni, până la ora 12,30, prin intermediul platformei de programare,

s-au înscris 41.145 persoane la centrele de imunizare în care mai existau locuri libere, iar pe listele de aşteptare deschise pentru 30 judeţe- 100.001 de persoane, în 361 centre.

Platforma de vaccinare. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

În jurul orelor 14-14.30, platforma ROvaccinare nu putea fi accesată. Un mesaj de eroare îi întâmpină pe utilizatori după un timp lung de încărcare a paginii.

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 15 martie. Situație-limită la ATI

Mesajul lui Valeriu Gheorghiță despre platforma de vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că, în ziua în care a început etapa a III-a de vaccinare, platforma unde românii se pot programa a avut probleme tehnice și funcționează cu sincope, însă STS lucrează intens pentru remediere.

„Sunt înscrise 77.000 de persoane... Este un lucru pe care l-am anticipat și care a fost anunțat în mod oficial pe site-ul platformei. E posibil să apară întârzieri în funcționlitatea platformei, având în vedere că se lucrează pe o platformă aflată în producție, existând riscul să apară aceste sincope în funcționare. Din acest motiv se lucrează în etape...Vă asigur că STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluența. La acest moment este posibil să apară aceste disfuncționalități pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producție, accesată de zeci de mii de urilizatori”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Cât de relevante sunt testele de anticorpi. Medicul Virgil Musta a dat explicații

STS: platforma de vaccinare este ”funcțională"

STS susține că platforma de vaccinare este ”funcțională și permite înscrierea beneficiarilor”, poziția Serviciului de Telecomunicații Speciale venind în condițiile în care utilizatori ai platformei au reclamat luni că nu poate fi accesată.

În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare, potrivit sursei citate.

STS spune că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

”Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, transmite STS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si