Cât de relevante sunt testele de anticorpi. Medicul Virgil Musta a dat explicații

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, Virgil Musta, a declarat în cadrul unei emisiuni TV faptul că testele care determină anticorpii IGG ne arată doar că avem acești anticorpi, dar nu și care este gradul de protecție.

Andreea Bolocan, luni 15 martie 2021 , 12:05

la ce ajuta testele de anticorpi virgil musta
Testare anticorpi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul a precizat că au fost persoane care au făcut boala și aveau anticorpi anti S și totuși s-au reinfectat, așa cum s-a întâmplat și în cazul unor persoane vaccinate, chiar dacă forma a fost una foarte ușoară sau chiar asimptomatică.

De aceea, potrivit lui Virgil Musta, până când aceste teste vor fi standardizate, trebuie respectate în continuare toate măsurile de protecție.

"Din păcate, nivelul acestor teste nu e standardizat, de aceea putem ști doar că avem anticorpi, avem o oarecare protecție, nu putem ști gradul de protecție. Metodele pe care le folosesc diferite laboratoare sunt diverse, cu atât mai mult e greu de standardizat acest lucru.”, a precizat Virgil Musta.

Citeste si: Spitalele COVID, din nou supraaglomerate. Medic: „Acea cifră de 4.400 nu este reală. Sunt mult mai mulți”

Testele de anticorpi nu se găsesc în farmacii

Medicul Virgil Musta a dat asigurări că testele pentru anticorpi sunt mult prea complexe pentru a se regăsi în farmacii.

”Aceste teste nu se găsesc în farmacii, sunt complexe, echipamentele sunt complexe, ele se fac numai în laboratoare acreditate și specializate pentru această investigație.”

La ce ajută testele de anticorpi

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" a declarat faptul că testele acestea ne ajută să descoperim dacă avem sau nu anticorpi, însă nu ne ajută să aflăm cât de protejați suntem împotriva virusului Sars-Cov-2.

Citeste si: UE va compensa întârzierea livrărilor de vaccinuri pentru Covid-19 ale AstraZeneca cu ajutorul vaccinurilor Pfizer

Testare de anticorpi

”Ne ajută să știm că avem anticorpi, însă nu știm câtă protecție ne conferă, am avut

persoane care au făcut boala și aveau anticorpi anti S și totuși s-au reinfectat. Am avut și persoane vaccinate care au făcut boala. Boală făcută după vaccin e însă foarte ușoară, chiar asimptomatică, dar am constatat că nivelul anticorpilor e diferit și infectarea depinde de mai mulți factori, de nivelul de anticorpi, dar și de cuantumul de virus pe care-l inhalăm și cu care ne contaminăm.”, a mai adăugat acesta.

”Trebuie să respectăm regulile până când se vor standardiza și aceste teste, încă nu sunt studii suficiente care să arate pe o anumită metodă standard care e nivelul de anticorpi care ne protejează pentru infecția cu SARS-COV-2", a precizat medicul Virgil Musta.

Medicul a spus că el și colegii lui și-au verificat nivelul de anticorpi, că aceștia existau, dar că nu se știe dacă nivelul e suficient.

În aceste condiții, medicii continuă să respecte regulile și metodele de prevenție, echipamentele cu care merge la pacienți fiind aceleași ca și la începutul pandemiei.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si