Schimbari in codul rutier: noi reguli pentru șoferi. Ce nu vor mai fi obligaţi să prezinte la un control al poliției

Șoferii au parte de noi reguli. Noua lege arată că conducătorii auto vor putea prezenta, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA, fără a mai fi necesar să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

Georgiana Balaban, joi 27 august 2020 , 10:59

poliță rca varianta electronică
Masina de politie[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat modificarea şi completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România în ceea ce priveşte articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate.

Polita RCA poate fi prezentata doar in format electronic

"Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate o constituie: a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic; b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic", a informat ASF.

poliță rca varianta electronică
Noua colantare a masinilor de Politie din Romania[Sursa foto: google]

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la fizică și cum se rezolvau

Citeste si: Rusia începe testele clinice pentru vaccinul Sputnik

Citeste si: Robert Negoiță anunță că are coronavirus

Totodată, în cadrul aceluiaşi articol, a fost introdusă şi litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

Citeste si: Se închid hotelurile de la mare! Când intră în vigoare noua decizie?

Când va intra în vigoare această lege

Modificările şi completările aduse Normei nr. 20/2017 intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si