Poliția Română a introdus benzile cu țepi pentru prinderea mai rapidă a șoferilor fugari

Polițiștii vor încheia mult mai rapid cursele de urmărire pentru a prinde răufăcătorii din trafic, care nu vor respecta viteza recomandată pe șoselele din România. Celebrele benzi cu țepi, pe care le vedeam doar în filme până acum, sunt foarte utile, afirmă autoritățile, deoarece acestea reușesc să oprească mașina fugarului în doar câteva minute.

Alina Raducu, joi 22 octombrie 2020 , 14:59

Poliția Română a introdus benzile cu țepi pentru prinderea mai rapidă a șoferilor fugari
Poliția Română a introdus benzile cu țepi pentru prinderea mai rapidă a șoferilor fugari. Foto: Poliția Română
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: Atenție: MAE îi alertează pe românii care vor să călătorească sau care se află deja în Italia

Oamenii legii spun că aceste dipozitive ar fi foarte sigure, pentru că nu provoacă explozia pneului, dar îl fac să se dezumfle ușor. Până acum, polițiștii îi prindeau pe cei pe care îi urmăreau făcând un baraj din autospeciale.

"Par inofensive, dar n-ar trebui să vă lăsați înșelați de cauciucuri, deoarece sub ele sunt cuie foarte ascuțite", declară Radu Gâtan, inspector de poliție.

"Mașina respectivă este transmisă în rețeaua radio către ceilalți polițiști aflați în serviciul direcția de deplasare. Sunt în total 400 de astfel de dispozitive de blocare forțată în trafic", mai adaugă inspectorul de poliție.

Benzile cu țepi sunt cea mai eficientă metodă să oprești o mașină rapid, dar în siguranță, precizează specialiștii în domeniul auto

"Acest sistem este foarte bine gândit prin prisma acelor care au de fapt diametrul destul de mic, nu face altceva decât să facă câteva găuri, iar aerul să se piardă treptat. Mașina fugarului, a infractorului este asemenea unui animal rănit căruia îi scad puterile pe măsură ce înaintează, pe măsură ce aleargă", afirmă Sorin Ene, pilot de drift.

Citeste si: Prima reacție a lui Victoraș Micula după ultimul scandal cu poliția: ”Închin acest pahar tuturor ”invidioșilor” care se gândesc la mine non-stop!” FOTO

Polițiștii au teste deja benzile într-o urmărire ca în filme, în Suceava. După urmărirea din Suceava, mai mulți contrabandiști de țigări, au fost prinși după cauciucurile acestora au fost înțepate. Contrabandiștii dețineau 1,5 milioane de țigarete, reprezentând un record în acest an.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si