Mai mulți oameni care așteptau autobuzul în stație au fost izbiți în plin după ce o mașină a intrat într-o stație  situată la intersecția dintre bulevardul Golda Meir și Binyamin Mintz, în cartierul Ramot, zonă pe care Israelul o consideră un cartier din nordul Ierusalimului.

Un copil de șase ani a murit în urma impactului

În urma incidentului teribil un copil de 6 ani a murit la fața locului, conform declarațiilor grupului de intervenție Magen David Adom (MDA).

Ulterior, la Spitalul Shaare Zedek un bărbat în vârstă de 20 de ani a murit din cauza rănilor suferite.

Citește și: Atac armat în Ierusalim. Cel puțin 7 morți și 10 răniți

Atac terorist la Ierusalim. Un copil și un tânăr de 20 de ani au murit după ce o mașină a intrat în plin într-o stație de autobuz

Atac terorist la Ierusalim. Un copil și un tânăr de 20 de ani au murit după ce o mașină a intrat în plin într-o stație de autobuz

[Sursa foto: CNN]

Totodată, alte cinci persoane au fost rănite, inclusiv alți doi copii, dintre care unul se află acum în stare critică, a precizat MDA. Poliția a declarat ulterior c ă suspectul a fost prins și împușcat la fața locului.

Cine este autorul atacului

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani era la rândul său tată a trei copii. Imediat, premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis la scurt timp după atentat să sigileze casa teroristului şi a ordonat ca ea să fie demolată. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Aceasta este o scenă foarte dificilă, un terorist care a intrat violent într-o stație de autobuz în care erau multe familii”, a spus membrul ZAKA, o organizație care intervine în situații de urgență. 

De asemenea, Ministrul Securității Publice, Ben-Gvir a declarat reporterilor de la fața locului că a ordonat poliției să instaleze puncte de control în tot cartierul Isawiyah, „și să oprească pe toată lumea, unul câte unul, și să verifice fiecare vehicul”.

De asemenea, el a precizat că, săptămâna următoare, va prezenta un proiect de lege care ar ușura procesul de obținere a permisului de port-armă pentru civili și care ar „permite să se efectueze percheziții în fiecare locuință, fără echipe legale”. 

Citește și: Un turist american a vandalizat statuia lui Iisus din Ierusalim (VIDEO)

Un copil și un tânăr de 20 de ani au murit după ce o mașină a intrat în plin într-o stație de autobuz din Ierusalim

Un copil și un tânăr de 20 de ani au murit după ce o mașină a intrat în plin într-o stație de autobuz din Ierusalim

[Sursa foto: CNN]

Și Primarul Ierusalimului, Moshe Lion, le-a mulțumit forțelor de securitate pentru munca depusă în investigarea incidentului. “Inima doare în fața unor astfel de orori. Un terorist josnic ia viața copiilor și adulților nevinovați doar pentru că sunt evrei. Acesta este un alt eveniment care arată că traversăm o perioadă tensionată, care necesită vigilență”.

Luna trecută, 7 persoane au fost împușcate în fața unei sinagogi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si