Reţeaua, compusă din şapte persoane, ar fi investit sute de mii de euro cumpărând imobile şi terenuri, în mediul rural, pe raza judeţului Dâmboviţa (aproape de Capitală), locaţii unde ar fi înfiinţat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreţinere şi stimulare a creşterii şi producţiei.
Membrii reţelei şi-ar fi cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viaţă aparent normală.
De îngrijirea acestor culturi s-ar fi ocupat personal membrii reţelei, prin rotaţie, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locaţii fiind atent supravegheată şi verificată.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro
Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro
În urma evaluării realizate a rezultat că, în ultimii trei ani, această reţea ar fi produs şi distribuit în Capitală şi în judeţele limitrofe, peste 2 tone de produse cannabice.
Pentru a-şi spori veniturile, aceeaşi reţea ar fi înfiinţat în zona de interes o hală cu instalaţii complexe prin care se produc criptomonede (RIG-uri de minat).
La data de 14 noiembrie a.c., poliţiştii antidrog in cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat 9 percheziţii domiciliare simultane, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracţionale specializate în producerea şi vânzarea de
cannabis, pe raza Capitalei.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreţinere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescenţă, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare şi ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim şi un cântar electronic de mare precizie.
Cei în cauză au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T., iar acesta, în urma audierilor, a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, faţă de 3 dintre aceştia, ulterior fiind arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de:
-cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea sau deţinerea drogurilor de risc, fãrã drept,
-furt şi
-constituirea unui grup infracţional organizat.