,,Nu purtăm măști roz. Nu fac cinste uniformei”, au declarat revoltați ofițerii de poliție din Pavia, Varese, Ferrara, Syracuse, Bologna și Veneția după sosirea echipamentului individual de protecție ce urmeaza a fi purtat în timpul serviciului. 

Polițiștii din Italia au primit măşti de protecţie FFP2. Aceștia refuză să le poarte pentru că sunt roz

Citeste si: Accident între un camion încărcat cu 200 de butelii și un autoturism, în Prahova

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Sindicatul de poliție a solicitat retragerea acestora și înlocuirea lor cu unele de culoare albă, albastră sau neagră.

„În baza jurământului depus, este necesar ca uniforma să fie purtată cu deminitate și respect față de instituția căreia îi aparține. Mai ales într-un moment istoric, în care națiunea are o aversiune tot mai mare față de forțele de ordine. Uniforma trebuie să fie sobră și să inspire respect. Se descurajează folosirea accesoriilor nepotrivite care nu reprezintă Administrația”. 

Citeste si: Doi tineri s-au bătut în mijlocul unei străzi din Sighetu Marmaţiei

Rozul nu i se potrivește Poliției

,,Îmbrăcămintea și accesoriile folosite trebuie să fie adecvate și în concordanță cu uniforma, la fel cum nu este recomandată folosirea măștilor atrăgătoare sau cu ornamente excesive și care să nu poarte simboluri de referință a instituției”, a redactat secretarul general al Sap în scrisoarea trimisă şefului poliţiei, conform  La Repubblica.

În concluzie, rozul nu este o culoare corspunzătoare Poliției, „deoarece nu inspiră autoritate”, conform sindicatului de poliție care „o intervenție imediată menită să se asigure că colegii lucrează cu măști de altă culoare (alb, albastru, albastru sau negru) și în orice caz în concordanță cu uniforma Poliției de Stat, evitând dispozitivele de alte culori sau cu orice decorațiuni care să fie considerate absolut nepotrivite, mai ales dacă sunt achiziționate și furnizate de Administrație”. 

Citeste si: Gestul cumplit al unui tată din Galați: și-a bătut fiul, iar apoi l-a incendiat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si