
Polițiștii din Spania sunt șocați de metodele folosite de hoţii români: „Folosesc chei magice”
Oamenii legii din Spania nu-și dau seama cum acționează hoții români! Unul dintre cei mai buni polițiști din întreaga țară, premiat de Poliţia Naţionala pentru rezultatele sale în cazurile de jaf şi tâlhărie, a oferit un interviu în care a povestit despre modul în care acționează bandele de hoţi pe teritoriul Spaniei.
Polițistul renumit susține că se disting două mari categorii de hoţi care "lucrează" pe teritoriul Spaniei. În primul rând, există hoţii din Europa de Est, adică România şi Croaţia, şi hoţii din Cuba şi Columbia.
Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Hoy Aragon, ofițerul spaniol susține că infractorii, pe care el şi colegii îi numesc "Rabos" (n.red. băieţii răi), au metode extrem de avansate depune în aplicare jafurile: aceștia studiază locul înainte, dar şi traseele de patrulă ale oamenilor legii.
Citește și: VIDEO- Scene de coșmar în Franța, la Annecy! Șase copii și un adult au fost înjunghiați într-un parc
"Acești infractori sunt foarte alunecoși și plini de suspiciuni. Vin, comit furtul și apoi pleacă. De obicei, îi urmărim în momentul în care intră, dar suntem capabili să îi demascăm și pe cei mai deștepți. Ei evită sensurile giratorii și intră în străzi secundare pentru a vedea dacă ne întâlnim frontal cu ei când se întorc.
Ce sunt "cheile magice", instrumentul cu care hoții români dau lovitura în Spania
Mai mult, omul legii a mai povestit că infractorii specializați în spargeri și jafuri folosesc aşa-numitele "chei magice". Prin aceste instrumente, hoții reușesc să deschidă aproape orice tip de lacăt sau încuietoare.
Totodată, omul legii a mai adăugat că această metodă cu "cheile magice" este folosită în special de hoții românii şi cei cubanezii care dau jaf după jaf în zona Zaragoza. Mai mult, potrivit polițistului, se pare că bandele de hoţi din România nu primesc străini în rândurile lor, spre deosebire de cei sud-americani ale căror grupuri infracţionale au compoziție mixtă, cu cetăţeani de toate naţionalităţile.
Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.