Polițiștii, „frustrați” pentru că au devenit paznicii clanului Duduianu

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, susține că polițiștii sunt „frustrați” pentru că au fost obligați să fie paznici pentru „o familie de interlopi”.

Author: Alex Dumitrescu duminică 09 august 2020 , 18:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Aşa cum ştiţi, în ultimele zile, în spaţiul public, structurile MAI au fost ţinta unor critici, anumite persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate şi că poliţiştii şi jandarmii ar putea scăpa situaţia de sub control.

În ciuda criticilor din spaţiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situaţia şi, datorită modului în care au acţionat, nu s-a produs niciun incident semnificativ.

Colegii noştri au luat măsuri graduale şi concrete de prevenire, astfel încât astăzi să nu vorbim de victime omeneşti, de scandaluri. Jandarmeria şi Poliţia au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun. Criticile din spaţiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credinţă. Întotdeauna ne-am autosesizat, dacă a fost necesar. Ordinea publică a fost păstrată şi nu am avut situaţii de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că poliţiştii şi jandarmii şi-au făcut datoria.

Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost desigur sancţionate. Suntem aici pentru a proteja cetăţenii României  şi nu vom tolera încălcarea legilor”, a adăugat reprezentantul MAI.

Revoltă din partea polițiștilor

Cosmin Andreica, liderul sindicatului poliţiştilor Europol, a vorbit despre „frustrare” din rândul poliţiştilor legată de priveghiul lui Emi Pian.

„Ţin să vă mărturisesc că, inclusiv pe grupurile de poliţişti, a fost o mâhnire după ziua de ieri, a fost o frustrare şi a fost o revoltă din partea poliţiştilor. A fost inacceptabil să vedem acel „spectacol”, în care zeci de membri ai forţelor de ordine n-au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi.

Citeste si: VIDEO| EXCLUSIV: Filmul execuţiei mafiote

Întrebare mea este ce încearcă autorităţile să transmită prin astfel de gesturi? Am văzut că autorităţile le-au pus la dispoziţie celor care participă la această ceremonie măşti şi dezinfectant, în condiţiile în care ei în continuare încalcă legea, fiind un număr mai mare de 50 de persoane la acel eveniment privat, aşa cum a fost el denumit. Noi suntem nemulţumiţi şi frustraţi de această atitudine, pentru că în momentul în care colegii noştri vor fi puşi în situaţia de a aplica legea, cetăţenii le vor arunca în faţă aceste exemple”, a spus Cosmin Andreica.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si