Potrivit sursei citate, aflati in misiune Frontex, politistii de frontiera de pe nava maritima de patrulare MAI 1102 a Garzii de Coasta au salvat 46 de persoane, dintre care 11 copii, care erau pe o ambarcatiune in pericol sa se scufunde in apele Marii Egee.
 
Persoanele salvate, cetateni sirieni, au fost transportate in Portul din Chios si predate in siguranta autoritatilor elene, pentru procedurile specifice.
 
De la inceputul acestui an, de cand sunt detasati in Grecia, politistii de frontiera romani au salvat, individual, dar si in cooperare cu autoritatile elene si cu echipele Frontex, 624 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele Marii Egee.
 
Timp de patru luni, incepand cu 1 ianuarie, nava maritima de patrulare MAI 1102 din cadrul Garzii de Coasta, cu un echipaj de 23 de politisti de frontiera la bord, desfasoara, in cadrul Operatiunii Comune "EPN POSEIDON SEA”, misiuni de supraveghere (patrulare, cercetare, cautare si salvare) la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, in Marea Egee, alaturi de celelalte state membre UE participante la misiune, scrie news.ro.
 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si