"Politistii si militarii trebuie sa se revolte". Un politist a fost cercetat disciplinar pentru indreazneala lui de a-si expune opinia, desi nu a incalcat nicio lege

Un politist din Mehedinti a publicat pe retelele de socializare un mesaj in care isi expune parerea. Raul Ghenciu s-a ales cu o cercetare disciplinara pentru indrazneala lui, desi nu a incalcat nicio lege, iar barbatul considera ca i s-a facut o nedreptate.

Webeditor: C.I.P. Author: L. S. joi 05 iulie 2018 , 13:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un politist din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, a publicat pe o retea de socializare un mesaj in care si-a exprimat parerea despre situatia socio-economica si legislativa din tara. "Politistii si militarii trebuie sa se revolte cu privire la situatia socio-economica si legislativa din tara". Superiorii lui Raul Ghenciu ar fi considerat ca acesta si-a expus public pareri politice asa ca barbatul s-a ales cu un raport de verificare, insa ancheta s-a clasat ulterior.

Politistul a spus ca cercetarea disciplinara la adresa lui nu a avut niciun cadru legal si ca i s-a facut o nedreptate. Raul Ghenciu a mai fost cercetat disciplinar si in 2017, dupa ce a participat, in calitate de cetatean, la protestele de strada din Drobeta Turnu Severin. Sefii agentului il acuzau atunci ca ar fi incalcat statutul politistului.

Politistul a explicat ca nu a incalcat nicio prevedere din statut.

"Exista in statutul politistului o precizare care ii interzice acestuia sa exprime opinii politice la serviciu si in public. Dar daca ascultati clipul cu pricina, veti vedea ca eu nu am aratat preferinte politice de niciun fel”, a spus Ghenciu. Tot el a confirmat ca a mai fost cercetat disciplinar in trecut, pentru participare la proteste: "Este adevarat ca am participat la proteste. Si in acel caz s-a dispus clasare. Ceea ce denota ca libertatea de exprimare exista”.

Raul Ghenciu crede ca superiorii care au cerut cercetarile disciplinare au actionat din "nestiinta sau necunoastere a legii"

sursa: realitatea.net


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si