Polițiștii vrânceni, colindători prin satele uitate de timp

În prag de sărbători, polițiștii vrânceni au urcat pe sub poalele pădurii, pe poteci întortocheate, către casele rămase încremenite de trecerea timpului, în care își duc traiul trei familii de bătrâni, ,,uitați” de vreme pe pământ de aproape un secol.

Author: A.N.C joi 19 decembrie 2019 , 14:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Drumul până la ei a fost anevoios, dar asta nu a constituit o piedică pentru a merge și a-i colinda pe cei care, odinioară au fost tineri și poate au ajutat alți semeni

A dărui, înseamnă bunătate, a primi înseamnă fericire și nu putem descrie în cuvinte bucuria transmisă de bătrânii cu o vastă experiență de viață.

Polițiștii le-au oferit cu inima deschisă celor trei familii din satul Tîrîtu, comuna Poiana Cristei, alimente, recomandări cu caracter preventiv, dar și multă bucurie, pe care să și le împărtășească unii altora în jurul mesei de Crăciun, la gura sobei.

În schimbul a ceea ce au dăruit, polițiștii au primit din lumina sufletească și înțelepciunea bătrânilor sfaturi și pilde despre cum se trăiește veșnicia la sat.

Citeste si: Polițiștii vrânceni l-au ajutat și anul acesta pe Moș Crăciun să ajungă la copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Măicănești

După datina străbună păstrată cu sfințenie la casele colindate, polițiștilor le-au fost oferite la plecare nuci, mere și căldura unei îmbrățișări a timpului transpus în ființa bătrânilor ale căror povești de viață par desprinse dintr-un alt timp și spațiu.

Dacă la sosirea oamenilor legii, cei patru nonagenari au fost suspicioși, la plecare, parcă nu ar fi vrut să se despartă, depănând povești din viața lor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si