Ponta, numit secretar general al Guvernului; decizia publicata in MO, dupa ce atributiile lui Busuioc au fost delegate

Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial si fiind contrasemnata de secretarul de stat caruia i-au fost delegate atributiile lui Mihai Busuioc.

A.L., vineri 16 iunie 2017 , 18:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atributiilor Secretarului General al Guvernului catre secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv ca Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului si nu s-a prezentat vineri la Guvern.

Decizia de inlocuire a fost luata "avand in vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a indeplini obligatia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevazuta de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei inregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum si absenta acestuia din cadrul institutie", potrivit hotararii din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din functia de sef al SGG, fiind, prin acelasi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnand.

"incepand cu data prevazuta la art. 1 (vineri - n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeste in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arata in ordin.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi si vineri sa sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din functie, iar fara semnatura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul ca Regia Autonoma ”Monitorul Oficial” se afla in subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, seful SGG, Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza sa semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu, inclusiv revocarea sa din functia de secretar general.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si