"Cum? N-aveti bilete? Nici eu, dar asta nu e o problema. Le cumparam astazi, impreuna..."

Testul de astazi presupune un experiement simplu. Gasim o vacanta care sa se incadreze in bugetul de 200 de euro?

Raspunsul este da... Va asteptati si la un dar? E, de fapt, o atentionare.

Vorbim de un city-break, deci de o vacanta care se intinde pe cel mult 3 nopti.

La o cautare rapida descoperim si cele mai ieftine orase incluse in acest tip de calatorii. E vorba de Atena, Bruxelles, Berlin, Budapesta, Istanbul, Milano, Roma sau Varsovia. Pentru bugetul de 200 de euro primim transportul cu avionul si cazarea.

Inainte de a alege o astfel de oferta, verificati orele de zbor. Cea mai intalnita problema este urmatoarea: in prima zi ajungi seara tarziu. Iar in ultima zi ai zborul programat foarte devreme. Deci, 2 zile dispar pur si simplu din program.

Despre alegerea avionului am tot vorbit la "Cat te costa?". E momentul sa ne concentram si pe cazare.

Aceeasi camera de hotel si exact aceeasi perioada. Ei bine, exista diferente foarte mari. Conteaza de unde achizitionam camera respectiva.

Intotdeauna verificati pretul camerei pe mai multe site-uri, inclusiv pe pagina de internet a hotelului. Apoi ne uitam la dotari.

Piscina, sala de forta, sauna.  Da, sunt aspect importante, dar conteaza atat de mult? Nu mai bine alegi o oferta care curpinde si cazare gratuita sau un hotel amplasat foarte aproape de o statie de metrou?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Intr-o calatorie de 2 sau 3 zile, cat de des vei folosi sala de forta? Mai importanta este amplasarea hotelului, pentru ca in acest fel reduci din banii folositi pentru transportul in oras.

"Vrei sa devii membru? Cand vezi acest mesaj, te gandesti automat ca vei primi multe mail-uri si multe informatii, unele posibil nefolositoare. Dar, in acelasi timp, aceasta calitate presupune si beneficii.

Un card de membru iti asigura o reducere de cativa euro. De asemenea, in momentul in care aduni suficiente puncte, poti obtine o noapte de cazare gratuita. Tot mai multe lanturi hoteliere ofera astfel de facilitati.

Sa fii informat este vital si cand vine vorba de vacante. Spre exemplu, 30 de mii de tineri au ocazia, in aceasta vara, sa circule gratuit cu trenul. Cum?

Avem un program de 12 milioane de euro prin care vrem sa alocam tinerilor care implinesc 18 ani bilete gratuite de tren cu care sa calatoreasca 30 de zile prin Europa.

Probabil cel mai mate targ de turism din lume!

La Berlin s-a incheiat recent unul dintre cele mai importante targuri de turism. Specialistii prezenti acolo au avut un mesaj important: 2018 se anunta un an al recordurilor!

DR. CHRISTIAN GOKE, CEO ITB: Din ce in ce mai des oamenii subestimeaza valoarea acestei industrii! Fiecare a zecea slujba din lume este legata direct de industria calatoriilor si a ospitalitatii!

Pentru noi asta inseamna mai multe oferte, deci sansa unor reduceri consistente. Si e cazul sa ne indreptam atentia spre Moscova, unde astazi incepe un alt targ important de profil! In capitala Federatiei Ruse aflam ca Bologna se numara printre  orasele-vedeta, promovat in cadrul acestui eveniment.

Iar romanii sunt interesati de vacante in afara granitelor tarii. 3,1 miliarde de euro am cheltuit in strainatate, anul trecut.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cat de costisitor este sa vizitam Bologna, spre exemplu? Cele mai ieftine oferte sunt de aproximatv 186 de euro de persoana, zbor si transport incluse.

In comparatie, 3 nopti de cazare in aceeasi perioada la Brasov pot ajunge si la 255 de euro pentru 2 persoane.   Uneori e mai scump in Romania dintr-un motiv simplu: conceptul de city-break inca nu e dezvoltat asa cum ar trebui.

Daca vrem o vacanta in perioada sarbatorilor Pascale, atunci printre cele mai ieftine sunt excursiile in care folosim autocarul in loc de avion! 180 de euro, spre exemplu, pentru 5 zile in Grecia.

Pentru 295 de euro putem petrece 7 nopti in Cipru. Primim 2 mese pe zi, dar avem transportul asigurat cu avionul!

La Sovata, 4 nopti ne costa la o agentie de turism 265 de euro. Ajungem cu autocarul si in pret intra mai multe excursii in zona.

La capitolul mancare puteti obtine reduceri foarte usor: alegeti restaurantele cu oferte tip happy-hour. E vorba de un anumit interval orar, in timpul zilei, in care preparatele din meniu au pret redus.

Cel mai mult nu conteaza mancarea, ci… ospitalitatea!

"Aveti mare grija de banii dumneavoastra! Ne revedem peste o saptamana!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si