Trei pasageri dintr-un tren regional din landul Renania de Nord-Westfalia au reușit să-l dezarmeze și rețină pe tânărul agresor de origine irakiană care a lovit la întâmplare cu cuțitul alți oameni care se aflau în tren. 

Citeste si: O rusoaica care este acuzată de terorism în Cecenia va fi extrădată de autoritățile din România

Suspectul a fost reținut de poliție, iar autorităţile spun că există posibilitatea ca la baza atacului să fi fost o motivaţie islamistă, potrivit DW.com

Ce se știe despre agresorul irakian

Atacul a avut loc vineri dimineață pe un tren regional de pasageri în apropierea localității Herzogenrath, de lângă orașul Aachen.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Agresorul este un azilant în vârstă de 31 de ani, originar din Irak, care a atacat la întâmplare pasagerii, potrivit informaţiilor transmise de ministrul de interne al landului, Herbert Reuel.

Patru persoane au fost transportate la spital, deși niciunul dintre pasageri nu a suferit răni care să le pună viața în pericol.

Victimele au suferit răni la mâini și pe față. Ministrul de interne a adăugat că anchetatorii cercetează un posibil motiv extremist din spatele atacului.

Patru persoane au fost transportate la spital, deși niciunul dintre pasageri nu a suferit răni care să le pună viața în pericol.

[Sursa foto: Twitter ]

În 2017, bărbatul a fost semnalat de autorități ca fiind o persoană cu potențial risc de radicalizare religioasă, după ce comportamentul său s-a schimbat considerabil în timpul în care a trăit într-un adăpost pentru refugiați, a mai spus Herbert Reuel.

De atunci și până acum nu au mai fost incidente. Un ofițer de poliție federală în vârstă de 60 de ani, care nu era de serviciu și se afla întâmplător în tren, a reușit să-l imobilizeze și să-l rețină pe bărbatul suspect cu ajutorul altor doi pasageri, au spus oficialii germani.

La bordul trenului se aflau 270 de pasageri la momentul atacului. La fața locului au fost trimiși în jur de 200 de polițiști. Autoritățile au închis peronul gării din Aachen în timp ce cercetările sunt în desfășurare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si