Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis în aceasta perioadă

Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an pe 1 august si are o durată de doua săptămâni. Iată ce nu este bine să faci în perioada postului!

Author: Alina Raducu marți 26 iulie 2022 , 15:45

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis în aceasta perioadă

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis în aceasta perioadă

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Postul Adormirii Maicii Domnului. Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie.

În cazul în care 31 iulie este in zi de miercuri sau vineri, se lasă sec în seara zilei de 30 iulie si postul începe pe 31 iulie.

În Postul Sfintei Maria, creștinii sunt îndemnați să se roage mai mult, să se spovedească pentru a obține iertarea păcatelor și să facă mai multe fapte bune, fără să aștepte ceva în schimb.

În perioada 1-15 august intrăm în postul Adormirii Maicii Domnului

Conform calendarului creștin-ortodox, data când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2022 este 1 august, iar anul acesta pică într-o zi de luni. 

Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători ale lunii august: Shimbarea la față (6 august) și Adormirea Maicii

Domnului (15 august).

Postul Sfintei Marii începe în fiecare an, în prima zi din luna august și se încheie după săptămâni. Postul se termină cu o zi înainte de Adormirea Maicii Domnului, adică pe 15 august.

Citeste si: Sfânta Teodora 2022: Pe dată se sărbătoreşte? Mesaje, urări şi felicitări cu La mulţi ani!

Data la care începe postul Adormirii Maicii Domnului 2022 cât și durata au fost stabilite abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Acest post are doar o zi în care este dezlegare la pește, la sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, care pică sâmbătă, 6 august 2021. În rest, credincioșii nu trebuie să consume carne, ouă și lapte.

Citeste si: Rugăciunea către Sfântul Pantelimon: Are puteri tămăduitoare

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis în aceasta perioadă

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce este interzis în aceasta perioadă

Ce este interzis în Postul Adormirii Maicii Domnului?

Este un post care îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

În Postul Sfintei Marii nu se fac nunți, botezuri și cumetrii.

Citeste si: Schimbarea la față a Domnului. Ce semnificație are această sărbătoare pentru creștini

Tot de în postul  Sf. Marii  nu se doarme pe prispa casei și este interzis scăldatul în apele râurilor, fiind spurcate de cerbi.

Tot în post, nu trebuie să se cânte si să se danseze.

Citeste si: „Eu vreau psihic să fiu bine, ca în egală măsură, psihic să îl fac bine pe copilul meu. Dacă vreau mâine, eu stau cu unul de 18 ani, că așa vreau eu.” Marcela Fota a vorbit despre partenerul său- kfetele.ro

Citeste si: "Am cunoscut un om dezinvolt, cu vorbele la el. Chiar nu mai știu ce să mai cred". Dorian Popa, noi clarificări privind investițiile făcute. Cum a ajuns să-l cunoască pe milionarul Călin Donca- radioimpuls.ro

Tradiția mai spune că în Postul Adormirii Maicii Domnului Marii nu se bea alcool și nu se fumează.

În unele zone din România, oamenii nu aprind focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Cine nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească sau să le ia foc acareturile.

Citeste si: Lăsatul Secului pentru postul Sf. Marii 2022: Ce trebuie să faci în această zi?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si