Postul Sf. Marii 2022. Iată mai multe tradiții și obiceiuri creștine, legate de această sărbătoare! 

Tradiții și obiceiuri de Lăsata Secului

Lăsata Secului  marchează ultima zi în care se mai poate mânca de dulce, înainte de începerea unuia dintre cele mai importante posturi rânduite de Biserica Ortodoxă, și anume postul Adormirii Maicii Domnului.

Postul închinat  Sfintei Marii  este unul dintre cele mai importante posturi de peste an care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători ale lunii august și anume Shimbarea la față și Adormirea Maicii

Domnului. 

În zilele de marți și joi se consumă legume fierte, fără untdelemn. În zilele de sâmbătă și duminică este dezlegare la untdelemn și vin.

De sărbătoarea Schimbării la Față (6 august) este dezlegare la pește.

În acest post nu se fac nunți și botezuri. Creștinii nu trebuie să cânte sau să danseze.

În post nu se consumă alcool și nu se fumează

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Postul Sfintei Marii

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune.

Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Citeste si:  Calendar ortodox 17 iulie 2022: Ce sărbătoare este duminică?

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”

Citeste si:  Calendar ortodox 18 iulie 2022: Ce sărbătoare e azi?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si