Povestea cutremurătoare a bolnavului de cancer care s-a întors la spitalul din Oradea unde a fost operat, pentru a construi un tunel de dezinfecţie pentru medicii care se luptă cu coronavirusul!

Bolnavul de cancer care a construit un tunel de dezinfecţie se numește Aurel Firu.

Author: Matei Vaihan marți 21 aprilie 2020 , 08:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bolnavul de cancer care a construit un tunel de dezinfecţie este craioveanul Aurel Firu. “ Operat recent de cancer la rinichi, aflat în căutare de bani ca să-şi poată urma chimioterapia, un craiovean nu s-a lăsat doborât de boală şi a ales să sară în

sprijinul medicilor. El a construit cu forţe proprii un tunel de dezinfecţie pentru medicii din spitalul în care s-a operat. S-a ridicat de pe patul de spital, deşi a suferit o intervenţie chirurgicală dificilă, nefrectomie radicală stângă pentru o tumoră renală, cu gândul să confecţioneze un tunel de dezinfectare chiar pentru spitalul în care a fost tratat.” a relatat gds.ro.( vezi care e adevărul despre gena care îi protejează pe români de coronavirus)

Citeste si: Factorii care pot agrava infecția cu coronavirus. Pacienții aflați în această situație pot dezvolta forme severe ale bolii

Citeste si: Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Citeste si: OMS: Noul tip de coronavirus este de 10 ori mai letal decât gripa de tip A (H1N1)

„Este craiovean, dar a ajuns să fie operat într-un spital din Oradea. După externare, craioveanul Aurel Firu s-a întors din nou în spitalul în care s-a operat şi a trecut prin clipe cumplite. De această dată nu boala a fost cea care l-a adus în unitatea spitalicească, ci gândul şi scopul de a confecţiona şi monta la intrarea în spital un tunel de dezinfecţie. Nu a stat retras, mai ales în condiţiile actuale. A ales să facă o faptă bună într-o astfel de perioadă dificilă pentru noi toţi. A uitat, pentru moment, de durerea lui şi perioada cumplită de chimioterapie prin care urmează să treacă şi a sărit în ajutorul altora.”, a mai scris sursa citată.

Bolnavul de cancer care a construit un tunel de dezinfecţie: "Nu am putut să stau indiferent"

„Din postura în care mă găsesc, nu am putut să stau indiferent. M-am apucat să confecţionez şi am reuşit să duc la bun sfârşit un tunel dezinfectant pe care îl voi monta la Spitalul Municipal Oradea. Îl montez chiar într-un spital în care sunt aduşi pacienţi cu Covid -19. Asta simt că trebuie să fac. Am lucrat cinci zile la el, dar sunt bucuros că pot ajuta, chiar şi în situaţia asta. Tunelul este destinat medicilor, dar intenţionez să confecţionez unul şi pentru pacienţi. Am făcut acest lucru pentru că nu pot sta doar să privesc, acum a fost rândul meu să mulţumesc pentru ajutorul primit. Eu fac asta pentru că aşa simt“, a mărturisit Aurel Firu.

„După patru zile de muncă, am reuşit. L-am pus în funcţiune şi toată lumea este mulţumită. La intrarea în spital, angajații trec prin tunel și, în timp ce îl traversează, sunt dezinfectați complet. Şi eu sunt mulţumit că am putut să ajut. Trag de mine cât pot, mai ales că am avut şi un preinfarct. Totodată, mă zbat să adun banii necesari pentru chimioterapie. Asta este tot ce îmi doresc pentru mine în acest moment. Dacă nu mai intervine nimic şi vor fi donaţii suficiente, urmează să plec la Viena pe 25 aprilie. Aici urmează să încep procedurile de chimioterapie, radioterapie”, a mai spus Aurel Firu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si