Povestea dureroasă a unei familii! Abandonați de mama, opt copii riscă să fie despărțiți de Protecția Copilului pentru că tatăl lor nu are bani să extindă casa

Protecția Copilului Teleorman ar putea despărți opt copii de tatăl lor, pensionat pe caz de boală, dacă nu va reuși să extindă casa modestă în care locuiesc.

Author: A.N.C luni 14 octombrie 2019 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Acum un an, Iulian Duică, 61 de ani, a fost părăsit de soție. Leana a plecat din Brătășani, Teleorman, în alt sat, după un alt bărbat. Împreună cu mama, a plecat doar fiica mai mare, Laura, 18 ani.

Acasă au rămas ceilalți opt copii ai familiei. Patru dintre ei sunt ai lui Iulian: Elena, 9 ani, Alexandra, 8 ani, Cătălin, 5 ani, și Andreea, 2 ani și jumătate.

Patru copii sunt doar ai fostei soții: Marcel, 17 ani, Mihaela, 16 ani, Florică, 14 ani, Georgică, 11 ani. Nici unul dintre ei nu dorește să stea cu mama.

„Am învățat zidărie la vârsta mea” Tatăl, nea Milică, așa cum i se spune în sat, a lucrat ca mecanic auto pe utilaje de terasament, excavatoare, buldozere. Din cauza meseriei, spune el, nu a apucat să-și întemeieze un cămin.

A colindat țara din șantier în șantier. Până când s-a îmbolnăvit. Medicii i-au descoperit mai multe artere blocate, l-au operat de mai multe ori. Acum ia tratament, nu are voie să facă efort, mai ales să meargă mult pe jos. Primește o pensie de boală, de 704 lei.

Citeste si: Bărbat care a lucrat pentru pelicula "The Lord of The Rings", crimă teribilă. Și-a ucis părinții pentru că nu au avut grijă de câine

Citeste si: VIDEO| Noi detalii HALUCINANTE în cazul Caracal. Audieri pe bandă rulantă

Citeste

si: Fiica lui Gigi Becali, declarație după nuntă: "Nu vreau să ne mai comande tata și acum"

La 50 de ani, nea Milică a întâlnit-o pe Leana, o femeie din sat. “Avea cinci copii, știam că o duce greu. La început, eram doar prieteni, ne vizitam, apoi, într-o seară, am băut împreună o sticlă de vin și asta a fost. Așa s-a născut Elena”.

Nașterea fetiței a schimbat totul.

Nea Milică și-a luat în serios rolul de tată. Leana nu locuia cu el, locuia cu ceilalți copii ai ei în casa unor rude. “Îi trimiteam lemne, îi dădeam oale cu mâncare, să-i hrănească pe copii, bani, când îmi cerea. Dar nu puteam să o las să stea cu fetița mică în casă străină. I-am adus pe toți la mine”, spune bărbatul.

Omul nu regretă decizia luată atunci.

Copiii Leanei sunt cuminți, harnici și isteți. Pe lume, au mai venit Alexandra, Cătălin și Andreea. Lui nea Milică i s-a umplut casa bătrânească, moștenită de la părinți. Leana însă a decis să plece și să-și lase copiii în urmă.

Citește continuarea poveștii aici.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra... Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta
spotmedia.ro
Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu... Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu probleme la DNA sau contracte din epoca Firea
spotmedia.ro
Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si