Povestea șocantă a unei supraviețuitoare de la Colectiv. Adina Apostol are zece operații de reconstrucție a feței

Una dintre supraviețuitoarele tragediei din Clubul Colectiv, ajută copiii la 4 ani după șocul vieții. Adina Apostol a făcut zece operații de reconstrucție a feței de-a lungul anilor ce au trecut.

Author: G.B. miercuri 23 octombrie 2019 , 19:52

Povestea șocantă a unei supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv. Adina Apostol are zece operații de reconstrucție a feței și la patru ani de la tragedie, Adina ajută copiii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Știu că, până la urmă, poate să iasă ceva bun dintr-un chin teribil.

Am văzut, am simțit asta. Și nu am să mă opresc”, spune Adina. De trei ani face voluntariat în MagiCAMP, asociația non-profit care ajută copiii aflați în difucultate, arată a1.ro.

Povestea șocantă a unei supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv

„Pe 3 noiembrie, Adina alerga 11 kilometri pentru copiii MagiCAMP la Baneasa Forest Run. E prima cursă în care intră după mai mult de 10 operații de reconstrucție", se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a instituției, alături de o poză cu Adina și chipul său încărcat de cicatricile lăsate de foc.

Adina Apostol are zece operații de reconstrucție a feței și la patru ani de la tragedie, Adina ajută copiii

„Vreau să strâng bani pentru ședințe de terapie individuală pentru copiii din seriile BlueCAMP, copii cărora cancerul le-a răpit mama, tatăl, fratele sau sora. Vreau să îi ajut cât pot de mult să meargă mai departe", este mărturia Adinei Apostol, supraviețuitoare în Colectiv.

Povestea șocantă a unei supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv. Adina Apostol are zece operații de reconstrucție a feței și la patru ani de la tragedie, Adina ajută copiii

Citeste si: Gestul neașteptat al unui client nemulțumit. A anunțat că a pus o bombă la o bancă din București

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert.

Citeste si: Tânăra din Mediaș dată dispărută marți a fost găsită în locuința fostului iubit al mamei sale

Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roșu de intervenție, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu național. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Povestea șocantă a unei supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv. Adina Apostol are zece operații de reconstrucție a feței și la patru ani de la tragedie, Adina ajută copiii

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Citeste si: Pirotehniştii nu au găsit niciun dispozitiv potenţial periculos în cazul ameninţării de la sediul unei bănci de pe Calea Victoriei; traficul a fost reluat

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si