Poziția oficială a OMS cu privire la vaccinul AstraZeneca

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că nu există vreun motiv pentru a nu utiliza vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca, după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa, informează presa internațională.

Author: Razvan Ilie vineri 12 martie 2021 , 15:55

Margaret Harris oms
Margaret Harris a susținut vineri un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anunțul OMS despre vaccinul AstraZeneca. Conform purtătoarei de cuvânt a OMS, experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea de trombi, însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect.

"Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza", a declarat Margaret Harris. "Orice alertă de securitate trebuie să facă obiectul unei anchete’" a subliniat ea. 

Citeste si: Germania a anunțat ce decizie a luat în privința vaccinului AstraZeneca

Oficialul OMS a declarat tranșant:" D a, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca, nu există vreun motiv de a nu-l utiliza". Conform Agerpres, Margaret Harris a susținut vineri un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei.

Suspiciuni privind un lot de vaccinuri AstraZeneca

Danemarca, Norvegia şi Islanda au anunţat joi că suspendă inocularea vaccinului de la AstraZeneca, invocând principiul ‘precauţiei’. Bulgaria le-a urmat vineri exemplul.

Agenţia daneză de sănătate, prima care a anunţat această decizie, a invocat prudenţa în faţa unor unor ‘cazuri grave de formare de cheaguri de sânge (trombi) la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca’, chiar dacă ‘la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge’.

OMS, anunț despre vaccinul AstrZeneca. Laboratorul anglo-suedez şi guvernul de la Londra au reacţionat joi pentru a apăra un vaccin ‘sigur’ şi ‘eficace’.

Austria anunţase luni că a încetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei asistente medicale de 49 de ani din cauza unor ‘grave tulburări de coagulare’ la câteva zile după primirea vaccinului.

Laboratorul anglo-suedez şi guvernul de la Londra au reacţionat joi pentru a apăra un vaccin ‘sigur’ şi ‘eficace’.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si