Precizările MAE în legătură elevii români blocați în Japonia

O parte din grupul de tineri aflați în tabără în Tokyo, Japonia, a plecat în cursul acestei dimineți spre România, cu escală la Viena, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Author: D.S. joi 27 iunie 2019 , 15:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un reprezentant al Ambasadei României în Austria va fi prezent pe aeroportul din Viena, pentru a le acorda sprijinul necesar îmbarcării către țară.

A doua parte a grupului va pleca către România în cursul după-amiezii, pe ruta Tokyo-Doha-București. Ambasada României la Doha va asigura asistența consulară necesară pe perioada tranzitului.

În ceea ce privește cetățenii români care au ajuns ieri, 26 iunie, la Milano, Republica Italiană, aceștia urmează să se întoarcă în țară tot în cursul zilei de astăzi. Pe parcursul șederii în Italia au fost asistați de Consulatul General al României la Milano, atât în vederea identificării cazării, cât și a asigurării transferului de la hotel către aeroport, cu sprijinul unei parohii române de pe plan local.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Ea este una dintre elevele de 10 de la Evaluare Națională 2019! La ce liceu vrea să studieze acum Karina

Reprezentanțele diplomatice și consulare ale României din Tokyo, Milano, Viena și Doha vor acorda în continuare asistență consulară, până la soluţionarea cazului, în limitele competențelor legale.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează în mod prioritar situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu oficiile implicate, grupurile de cetățeni români şi familiile acestora, acordând asistenţa consulară necesară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si