Prefectul de Iași face declarații cu privire la restricțiile de apă din 17 unități admnistrative

Bogdan Cojocaru, Prefectul de Iași, susține că seceta provoacă probleme mari în județ. În mai multe localități apa potabilă este furnizată cu restricții.

Author: Diana Puiu marți 05 iulie 2022 , 15:04

  Prefectul de Iași face declarații cu privire la restricțiile de apă din 17 unități admnistrative

Prefectul de Iași face declarații cu privire la restricțiile de apă din 17 unități admnistrative

[Sursa foto: mondonews.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bogdan Cojocaru a avut o întâlnire cu reprezentanții societății ApaVital pentru a discuta despre eventuale soluții ca satele și comunele din Iași să nu rămână fără apă potabilă.

Citeste si: Seceta își pune amprenta și în aproprierea Capitalei. Județul Ilfov începe raționalizarea apei

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Sore nu neagă relația cu Răzvan Miheț. Primele declarații ale artistei: "Se poate observa"- wowbiz.ro

"Seceta provoacă mari probleme în judeţul Iaşi. Temperaturile foarte ridicate au condus la o creştere a consumului de apă care a determinat apariţia unor sincope în asigurarea serviciului de alimentare cu apă. Prioritatea noastră este asigurarea apei către populaţie, mai ales în condiţii de temperature ridicate. Este şi o situaţie de sănătate publică. La fel de adevărat însă este că sunt mari probleme cauzate de secetă în ceea ce priveşte cantitatea de apă disponibilă. În 17 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ existau astăzi restricţii în alimentare. O situaţie deosebită se întâlneşte în zona Bivolari, unde sursa de apă este în judeţul Botoşani şi operatorul din judeţul vecin a comunicat ca poate livra apă doar din două în două zile",

a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Citeste si: Resursele de apă se înjumătățesc din cauza caniculei

Reprezentanții ApaVital au mai comunicat că în ultimele zile s-au înregistrat consumuri record de apă pe anumite zone.
"Coroborat cu lipsa de precipitaţii au rezultat sincope majore în unele localităţi. Facem un apel la un consum responsabil până se refac rezervele de apă. Cei de la ApaVital au dat şi câteva exemple în care cetăţeni îşi umpleau piscinele, udau gazonul, udau în gradină, deşi situaţia este una destul de dificilă. Oficialii companiei de apă au mai spus că deocamdată în zonele urbane nu sunt probleme. Ele pot să apară punctual, în special în zona de Nord-Est a judeţului. Sunt oameni în vârstă care spun că nu au văzut astfel probleme la acumulările de apă din judeţ. Având în vedere că în ultimii ani seceta a provocat probleme aproape în fiecare vară, am stabilit împreună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor prezente ca ApaVital să prezinte soluţii, inclusiv pe termen lung, iar implementarea lor să fie monitorizată trimestrial", a adăugat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si