Premierul Cîţu, anunț important în criza fără precedent de la ATI

Premierul Florin Cîţu a declarat marți că este necesar să crească urgent numărul de paturi la secţiile de terapie intensivă la 1.600 şi a adăugat că există resursele necesare la Ministerul Sănătăţii pentru ca acest lucru să se întâmple.

Author: Razvan Ilie marți 16 martie 2021 , 14:20

florin citu
Florin Citu: unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi în ATI
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi un număr record de noi infectări în valul 3 al pandemiei- 6.188

de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 133 de decese. La ATI sunt internaţi 1.226 de pacienţi, la limita sistemului medical.

Numărul de paturi în ATI scăzuse de la începutul anului până acum, deşi am spus clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi în ATI. Am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600. Este noua ţintă pentru medicii din CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei)", a declarat premierul Florin Cîțu care a precizat că a fost duminică la întâlnirea CNCCI, iar informațiile primite "nu au fost foarte bune".

Citeste si: Bilanțul COVID-19 al zilei: 6.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Care este situația în Capitală

Premierul Cîțu: Avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi la ATI 

Florin Cîțu a menționat că este nevoie să se crescă urgent numărul de paturi la ATI până la 1600: 

"Ştiu că Ministerul Sănătăţii a avut două întâlniri pe această temă. Avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi la ATI la 1.600 cel puţin în perioada următoare ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme. Nu lipsesc resursele. Toate ministerele şi Ministerul Sănătăţii are resursele necesare pentru a creşte numărul de paturi”, a afirmat Florin Cîţu marţi, la Craiova.

Şeful Executivului a mai spus că este încă o perioadă complicată pe care o traversăm şi a făcut apel la medici, la persoanele din domeniul sănătăţii să fie atenţi.

„Trebuie să ne aducem aminte că încă gestionăm o situaţie complicată. Avem o campanie de vaccinare care ne ajută să ieşim mai repede din această perioadă de criză şi avem încă o pandemie pe care trebuie să o gestionăm. Aici suntem deja în valul trei şi aici fac un apel la toţi medicii, la toate persoanele responsabile din domeniul sănătăţii să fie atenţi. Să îşi aducă aminte că am trecut anul trecut printr-o perioadă mult mai dificilă împreună cu domnul ministru aici. Vom face faţă şi de data aceasta. Resursele sunt acolo, dar trebuie doar să ne concentrăm”, a precizat Cîţu, potrivit News.ro.

Citeste si: Diferența între cele patru vaccinuri COVID-19: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson

Prim-ministrul a precizat că a cerut Inspecţiei să verifice în fiecare spital situaţia reală a paturilor ATI.

Florin Cîțu: „Şi la Bucureşti se suplimentează cu cel puţin 13 paturi, este un TIR mobil"

„Şi la Bucureşti se suplimentează cu cel puţin 13 paturi, este un TIR mobil. Este exact ce am cerut Ministerului Sănătăţii, să vină cu soluţii, să crească numărul de paturi la 1.600. Ieri, ştiu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuţie cu Ministerul Sănătăţii pe această temă, dar am cerut Inspecţiei să meargă în fiecare spital şi să vadă care e situaţia reală a paturilor ATI şi să se asigure că nu se mai întâmplă nimic cu paturile şi că nu mai scad şi că trebuie să crească. Astăzi nu am primit acest raport, ştiu că sunt cele pe care le-am raportat eu, cele 1.408, nu am un raport după ce am prezentat această informaţie, dar mâine este şedinţă de Guvern şi sper să avem o situaţie. Astăzi nu mi s-a raportat”, a explicat premierul. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si