Premierul Cîțu, apel către părinți în prima zi de școală

Premierul Florin Cîțu a făcut luni, în prima zi de școală din semestrul al doilea, un apel către părinți și un altul către profesori, pe primii rugându-i să nu-și trimită copiii răciți la școală, iar pe profesori îndemnându-i să se vaccineze.

Author: Razvan Ilie luni 08 februarie 2021 , 12:53

florin citu
Premierul Florin Citu, apel către profesori: Este important să se vaccineze cadrele didactice
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând de luni, majoritatea elevilor s-au întoars fizic la cursuri, procesul de învăţământ desfăşurându-se după trei scenarii (verde, galben, roșu), în funcţie de situaţia epidemiologică a localităţii în care se află unitatea de învăţământ.

Totodată, Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au emis un ordin comun referitor la modul în care se va desfăşurat activitatea în şcoli.

" 𝐅𝐚𝐜 𝐮𝐧 𝐚𝐩𝐞𝐥 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̧𝐢 𝐜𝐚 𝐚𝐭𝐮𝐧𝐜𝐢 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚̆ 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐭𝐨𝐦𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐢𝐩𝐚̆ 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐚𝐜𝐚𝐬𝐚̆, 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞. Bineînţeles că vom face toate eforturile şi vom monitoriza acest lucru şi în şcoli, dar fără susţinerea şi implicarea părinţilor acest lucru nu se poate face", a scris Florin Cîțu, luni, pe Facebook.

Citeste si: Traian Băsescu se teme că școlile vor fi închise din nou pe 8 martie

Florin Cîțu, apel pentru vaccinarea profesorilor

Premierul Florin Cîțu a reamintit că este foarte important să respectăm "ceea ce președintele Iohannis a spus de la începutul acestei pandemii"- să purtăm masca tot timpul, să folosim dezinfectant și distanțarea socială.

" Şi nu în ultimul rând, fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toţi profesorii să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, e important pentru sănătatea copiilor, pentru sănătatea tuturor celor cu care vin în contact cu aceşti copii şi este important să avem un an şcolar fără probleme", a mai spus Florin Cîțu.

După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii menționate și cu multe restricții "și bineînțeles suntem foarte atenți să vedem cu evoluează situația".

Florin Cîțu își amintește cu plăcere de începutul școlii din copilărie: "Știu și eu, de fapt, când eram copil, prima zi de școală era cea mai fericită".

Citeste si: Raed Arafat: Este posibil să apară o creştere a infectărilor după deschiderea școlilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si