Premierul desemnat Nicolae Ciucă, noi negocieri pentru formarea Guvernului minoritar. Ce a stabilit cu Marcel Ciolacu, șeful PSD

Premierul desemnat a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente primite de la PSD.

Author: Razvan Ilie duminică 24 octombrie 2021 , 08:20

Premierul desemnat Nicolae Ciucă lucrează împreună cu UDMR la programul de guvernare

[Sursa foto: Presidency.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai PNL şi cu r eprezentanţii UDMR, conduşi de Hunor Kelemen, au continuat, sâmbătă, lucrul la programul de guvernare, pentru actualizarea

şi compatibilizarea acestuia cu noul context, după cum se precizează într-o informare a Guvernului.

Citeste si: VIDEO- Medicii din Iași se tem de o tulpină românească de coronavirus

Tot sâmbătă, avut loc o consultare a lui Nicolae Ciucă, împreună cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, pentru a conveni liniile de colaborare în programul de guvernare şi de susţinere parlamentară.

Citeste si: Număr uriaș de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Marcel Ciolacu propune ”un armistiţiu politic". PSD, dispus să susțină Guvernul PNL-UDMR

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în cadrul căreia şeful social-democraţilor a subliniat necesitatea gestionării urgente a pandemiei, potrivit News.ro.

Citeste si: VIDEO- Un nou record de români vaccinați cu prima doză

Ciolacu propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

”În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu.

Citeste si: Risc de cancer din cauza unor deodorante

Cele 10 condiții puse de PSD pentru a vota Guvernul Ciucă

”Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19”, a transmis, sâmbătă, PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare, cu aplicabilitate până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic.

Citeste si: Ce saturație a oxigenului în sânge trebuie să te îngrijoreze dacă ai COVID-19

”În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social. O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a mai transmis PSD.

Întrebat, sâmbătă, de ce a impus termenul de 1 februarie, Marcel Colacu a explicat: ”Noi vorbim de un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si