Premierul Florin Cîțu, anunț despre paşaportul de vaccinare

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că este prematur să aibă loc, oficial, o discuţie pe tema unui paşaport de vaccinare, în condiţiile în care, în România, până în prezent, doar o mică parte a populaţiei a fost imunizată cu serul anti-COVID.

Author: Razvan Ilie vineri 26 februarie 2021 , 14:18

florin cîțu
Florin Citu, mesaj despre pasapoartele de vaccinare. Nu au fost demarate discuții bilaterale cu Grecia în acest sens
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Executivul condus de Florin Cîțu se reunește, vineri de la ora 14.00, într-o ședință de guvern online. Guvernul a publicat agenda ședinței- pe care figurează un singur Proiect de Hotărâre, privind reforma în domeniul Sănătății, dar este posibil să fie aprobate și alte documente de pe lista suplimentară.

Premierul Cîțu a declarat, înainte de ședința de guvern, că este prematur să aibă loc o discuţie pe tema unui paşaport de vaccinare, în condiţiile în care, în România, până în prezent, doar o mică parte a populaţiei a fost imunizată cu serul anti-COVID, deşi ţara noastră se numără printre statele UE care au o campanie de succes în acest domeniu.

Citeste si: Guvernul a aprobat hotărârea de a livra mai multe doze de vaccin anti-COVID

" Eu am spus opinia Guvernului de câteva ori. Nu avem această discuţie, în acest moment. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport de vaccinare. Dacă vom avea toată populaţia vaccinată, atunci da, bineînţeles", a precizat Florin Cîţu, vineri, la Parlament.

Florin Cîțu:" Nu există un mandat să discutăm cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare"

Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști dacă se au în vedere discuţii bilaterale cu Grecia şi Israel pe acest subiect, premierul a afirmat: "Nu există un astfel de mandat la nivel de Guvern, nu există niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare".

Citeste si: Bilanț coronavirus, vineri 26 februarie. Câte cazuri noi au fost confirmate. Ce județe sunt în "zona roșie"

"Guvernul nu a dat un astfel de mandat nici unui ministru. Eu v-am spus, opinia în acest moment este că nu putem să discutăm despre aşa ceva când avem doar o mică parte din populaţie (imunizată- n.r.), chiar dacă noi suntem printre ţări avansate din Uniunea Europeană care au o campanie de vaccinare de succes", a adăugat prim-ministrul României.

Angela Merkel, anunț de ultimă oră despre pașapoartele de vaccinare

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, joi, că certificatele digitale pentru vaccinare, care vor permite oamenilor să călătorească în Europa în pofida pandemiei de coronavirus, vor fi probabil disponibile înainte de venirea verii, informează Reuters.

Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare ”,  a declarat Merkel într-o conferinţă de presă, susţinută după un summit virtual al Uniunii Europene.

Merkel a mai spus că Comisia Europeană va avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Ce discută Guvernul Cîțu în ședința online

Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății
Proiectul poate fi consultat la adresa:  https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2021/02/HGNF.pdf


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si