Premierul Florin Cîţu şi-a dat fratele în judecată! Cei doi au primit o moştenire uriaşă de la părinţii lor!

Premierul Florin Cîţu şi-a dat fratele în judecată, miza fiind moştenirea de la părinţi.

Author: Matei Vaihan joi 27 februarie 2020 , 21:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîţu şi-a dat fratele în judecată în vara lui 2019. Dosarul a fost înregistrat pe 22 iulie 2019, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea, obiectul acestuia fiind “plângere împotriva încheierii de carte funciară”. Vasile Cîţu a avut calitatea de petent, adică “reclamant, persoanã care pretinde un drept”

, conform site-ului avocatura.com. Fratele său, George Cîţu, a fost intimat, adică “parte într-un proces care se află în situaţia unui pârât în anumite cazuri: de ex. la judecarea în fond, în dosarele de contestaţie, în apel sau recurs sau în alte căi de atac.”, conform legeaaz.net. ( citeşte ce a spus Cîţu după ce a fost numit premier)

Citeste si: Florin Citu, desemnat premier al Romaniei. Ce avere are si cine este actualul ministru al Finantelor

Citeste si: Orban a ieșit din schema lui Iohannis. Cine e favorit să devină premier

Citeste si: Imagini senzaționale cu apartamentul Vioricăi Dăncilă din Videle! Ce se observă pe balconul casei fostului premier și ce zic vecinii despre ea FOTO EXCLUSIV

Cel mai probabil, procesul dintre fraţii Cîţu are legătură cu bunurile pe care ei le-au moştenit de la părinţii lor. Conform declaraţiei de avere pe care Cîţu a completat-o pe 22 noiembrie 2019, în calitate de ministru de Finanţe, el a scris că, împreună cu George Cîţu, a primit, prin donaţie, de la Elena şi Vasile Cîţu, un teren agricol de un hectar în comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, un teren forestier de 75 de hectare şi unul intravilan de 1.250 metri pătraţi, ambele în comuna Voineasa (jud. Vâlcea). Fraţii Cîţu au primit şi o casă de 130 metri pătraţi în comuna Goleşti. Toate donaţiile au fost făcute în 2014, iar fraţii Cîţu deţin aceste bunuri în părţi egale.

Premierul Florin Cîţu şi-a dat fratele în judecată: "Dispune suspendarea judecării cauzei"

Pe 27 noiembrie 2019, Judecătoria Vâlcea a dat verdictul: „În temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă, dispune suspendarea judecării cauzei privind pe petentul CÎŢU FLORIN VASILE în contradictoriu cu intimatul CÎŢU GEORGE CONSTANTIN. Cu posibilitate pentru toate părţile de a solicita reluarea judecării cauzei. Cu drept de a formula cerere de recurs pe toată durata de suspendare a judecării cauzei, care se va depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Pronunţată astăzi 27.11.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.” Nici una dintre părţi nu a formulat recurs.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîţu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare. Florin Cîţu a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic. Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

Cîţu a lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005. A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011. Ministrul desemnat al finanțelor, Florin Cîțu,  a fost primul membru al Cabinetului Orban audiat în comisiile de specialitate. Comisia a dat un aviz negativ chiar dacă votul din comisie a fost de 18 voturi pentru și 18 voturi împotrivă. La precedenta audiere, când a fost învestit primul Guvern Orban, Cîțu a primit tot un aviz negativ, audierea în comisie fiind bruiată la acel moment de fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si