Premierul Mihai Tudose revine cu explicatii referitoare la Pilonul ll de pensii si la randamentul Pilonului l

Premierul Mihai Tudose a revenit cu explicatii privind Pilonul ll de pensii, el afirmand intr-o postare pe Facebook, ca randamentul mediu al pilonului ll, incepand din 2008, a fost de 4%, iar randamentul la care s-a referit in declaratia pe aceasta tema facuta in sedinsa Comitetului Executiv al PSD "viza suma incasata de beneficiar la pensie in cele doua ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II".

A.C., sâmbătă 26 august 2017 , 10:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Randamentul mediu, din 2008 pana in prezent, al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%. In Pilonul I, punctul de pensie se calculeaza ca fiind raportul dintre salariul incasat si salariul mediu. Acest lucru inseamna ca o persoana care a avut o crestere anuala a salariului mai mare de 4% fata de cresterea salariului mediu va avea la pensie mai multi bani decat o persoana care a optat si pentru Pilonul II", a scris Tudose, dupa ce declaratiile sale din sedinta PSD au provocat reactii critice si i-au determinat pe administratorii de pensii private sa-i ceara o intalnire pentru a discuta despre impactul unor eventuale decizii ale guvernului pe acest subiect.

Seful Executivului ofera ca exemplu cazul celor care in toata perioada 2008 – 2017 au avut salariul minim si care au avut o crestere de aproximativ 180%, in timp ce salariul mediu a crescut cu mai putin de 100%.

"Rezulta ca acesta a avut o crestere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat si pentru Pilonul II", sustine Tudose, adaugand ca randamentul la care s-a referit, "calculat in raport cu punctul de pensie, viza suma incasata de beneficiar la pensie in cele doua ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II".

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca potrivit calculelor facute de Ministerul Finantelor s-a constatat ca „randamentul la Pilonul I de pensii este mult mai mare decat randamentul obtinut la Pilonul II”, acesta fiind motivul pentru care, daca se dovedeste a fi oportun, in urma unor analize, sumele care se vireaza la Pilonul I ar urma sa fie mai mari decat cele care se vireaza la Pilonul II.

„Este vorba despre luarea unei decizii in ceea ce priveste defalcarea acelor sume pe care le platesc romanii azi la cele doua componente, ambele fiind de stat, doar ca una are un management privat. Acum, jumatate din sume se duc la Pilonul I, jumatate la Pilonul II. Am constatat ca randamentul la Pilonul I care are ca si reper salariul mediu pe Romania este mult mai mare decat randamentul obtinut la Pilonul II si din aceasta cauza am solicitat Ministerului Finantelor ca impreuna cu cei de la sistemul de pensii sa faca o analiza sa vada daca nu cumva este oportun ca cel putin acum, cand cresterea economica a Romaniei e foarte mare si randamentul pentru banii romanilor pentru pensii este mult mai mare la Pilonul I, sumele care se varsa la Pilonul I sa fie un pic mai mari decat cele care se varsa la Pilonul II”, a declarat seful Executivului.

 

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19! Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si