Prim-ministrul României s-a întâlnit, vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii antreprenorilor români din cadrul Romanian Business Leaders (RBL), în contextul consultărilor deschise de Guvern cu reprezentanții mediului economic, se arată într-un comunicat al Executivului.

Citeste si: Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Ședință de urgență între liderii PNL și PSD

Discuțiile s-au concentrat asupra unor teme din domeniile fiscalității, debirocratizării, educației și infrastructurii, gestionarea crizei energetice, dar și asupra măsurilor de protejare a populației și mediului de afaceri de efectele pandemiei de COVID-19.

Nicolae Ciucă: Activitățile economice și locurile de muncă, priorități ale Guvernului

În ceea ce privește gestionarea crizei sanitare, prim-ministrul a arătat că prioritare sunt protejarea sănătății oamenilor, menținerea activităților economice și păstrarea locurilor de muncă. Aplicarea normelor de protecție sanitară și vaccinarea rămân în continuare soluțiile recomandate de specialiști pentru protejarea sănătății publice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Guvernul României va continua, prin măsuri active, să susțină trendul de redresare economică post-pandemie început în cursul anului trecut. Abordarea integrată în gestionarea efectelor pandemiei, cu măsuri atât în plan economic, cât și social, care au reprezentat 3,6% din PIB în 2020 și 1,4% din PIB în 2021, și-au dovedit beneficiile”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Premierul a prezentat importanța invitării României de a adera la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică, care oferă mediului de afaceri din țara noastră perspectiva unor investiții de amploare, în condițiile în care cele 38 de state membre

OCDE dețin 90% din ponderea investițiilor străine directe la nivel global și 70% din producția și comerțul mondial.

Citeste si: Klaus Iohannis, prima reacție după deschiderea negocierilor de aderare a României la OCDE

Precizări despre criza prețurilor la energie

Criza energetică a reprezentat un alt subiect al discuției. Prim-ministrul a evidențiat măsurile luate de Guvern pentru a proteja cetățenii de creșterea facturilor la energie și gaze naturale, precum și pentru a susține desfășurarea activității economice în condiții de competitivitate și eficiență.

Participanții la dialog au apreciat importanța predictibilității și clarității legislației fiscale, respectarea angajamentului Guvernului de a nu introduce noi taxe și a nu majora taxele aflate acum în vigoare, și îmbunătățirea nivelului de colectare prin conformarea la plată a contribuabililor.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID-19, în România. Câte persoane au ales să se vaccineze

Program de investiții de 73 de miliarde de euro până în 2030

În cadrul discuțiilor, reprezentanții Romanian Business Leaders au subliniat că reducerea birocrației, prin extinderea proiectelor de digitalizare, și continuarea simplificării procedurilor administrative sunt măsuri de natură să sprijine mediul de afaceri.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Dezvoltarea infrastructurii de cale ferată, portuară și rutieră, precum și îmbunătățirea interconectării infrastructurii românești cu cea europeană, reprezintă un alt punct de interes discutat astăzi la Guvern.

În acest sens, premierul a menționat decizia, de la finalul anului trecut, de a aproba un program de investiții în valoare de 73 de miliarde de euro, până în 2030.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si