Premierul Nicolae Ciucă: Războiul de la graniță ne afectează direct

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-un interviu acordat joi seara, că războiul de la granița României ne afectează direct, atât din punct de vedere economic, cât și emoțional.

Author: Sorin Negru vineri 02 decembrie 2022 , 07:16

nicolae ciucă

Nicolae Ciucă, mesaj despre războiul dintre Rusia ți Ucraina

[Sursa foto: Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Războiul de la graniţă deja ne afectează. Vedem care sunt efectele economice, vedem care sunt efectele psihologice, pentru că fiecare om în momentul în care ştie că în proximitate există un război şi de o asemenea amploare are temeri legate de probabilitatea extinderii lui", a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă a luat parte la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României la Alba Iulia

Şeful Executivului a adăugat că „România, odată ce a intrat în NATO, şi-a asigurat o centură de securitate care îi permite să mizeze pe propria capacitate de apărare” deoarece „nu pe principiul frica păzeşte bostănăria, dar e bine să avem o umbrelă de protecţie”.

Citește și: Răspunsul lui Putin la deciziile NATO. Medvedev: "NATO este o entitate criminală, trebuie desființată"

"Ceea ce vreau să transmit este următorul aspect. România, odată ce a intrat în Alianţa Nord-Atlantică, şi-a asigurat o centură de securitate care îi permite să mizeze pe propria capacitate de apărare şi am reuşit odată cu asumarea de către preşedintele României a alocării procentului de 2%, începând cu anul 2017, din

produsul intern brut pentru bugetul apărării, în felul acesta făcându-se paşi importanţi în dotarea armatei române. Şi această alocare va creşte, pentru că asta este situaţia. Şi nu creşte doar la noi, în toate ţările europene", a precizat premierul României.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Citește și: Nicolae Ciucă: „Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului”

Potrivit lui Ciucă, umbrela de protecţie vine pe de-o parte din interior, prin măsurile luate de Guvern, iar de cealaltă parte vine prin apartenenţa noastră la Alianţa Nord-Atlantică şi măsurile care s-au luat la nivelul Alianţei Nord-Atlantice.

nicolae ciuca

Nicolae Ciucă: România şi-a asigurat o centură de securitate

[Sursa foto: Guvernul României]

Candidează sau nu Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale?

Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat joi, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale, că „în acest moment există o singură posibilitate, să ne îngrijim de guvernare”.

Chestionat dacă i-ar fi teamă de un anume contracandidat, prim-ministrul a precizat: „Mi-e teamă de un singur lucru – să nu mor neîmpărtăşit”.

„În acest moment există o singură posibilitate, să ne îngrijim de guvernare”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat joi la RTV dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2024.

Chestionat dacă s-ar teme de vreun contracandidat, în perspectiva în care ar intra în cursa pentru prezidenţiale, preşedintele PNL a răspuns: „Îmi e teamă de un singur lucru. Şi asta nu îmi aparţine, e de la Părintele Cleopa, să nu mor neîmpărtăşit. În rest, n-are de ce să ne fie teamă”.

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

Întrebat dacă este un om credincios, liderul liberalilor a replicat: „Sunt un om normal şi cred, da. Credinţa nu se împărtăşeşte, deşi, ştiţi cum este cu împărtăşitul, tocmai am vorbit mai devreme. Credinţa se trăieşte, credinţa se arată prin ce facem. Şi dacă facem bine, atunci înseamnă că avem credinţă”.

Premierul a adăugat că „adevărul este lucrul cel mai uşor de făcut şi de spus”.

„De multe ori îmi spun şi colegii că sunt foarte franc şi niciodată nu încerc să îmbrac în ceva anume ceea ce gândesc”, a completat Ciucă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si