Premierul Orban aduce noi lămuriri în ceea ce privește plata șomajului tehnic pentru angajații afectați de epidemia de coronavirus

Premierul Ludovic Orban a solicitat Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) să se pregătească pentru aplicarea ordonanţei prin care a decis plata şomajului tehnic din bugetul fondului de şomaj şi să proceseze rapid toate solicitările.

Author: M.A. joi 19 martie 2020 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Solicit AJOFM-urilor să se pregătească pentru aplicarea Ordonanţei prin care am decis plata şomajului tehnic din bugetul fondului de şomaj. Trebuie să fie pregătiţi să proceseze rapid toate solicitările, declaraţiile pe propria răspundere care se dau astfel încât să putem intr-un timp cât mai scurt de la depunerea solicitării, să facem situaţiile în care să putem decide către ce angajaţi trebuia acordată această formă de sprijin”, a declarat joi, Ludovic Orban.

Citeste si: Noi reguli impuse de CFR Călători în ceea ce privește repartizarea locurilor în trenuri

El a mai spus că trebuie întărită capacitatea direcţiilor de sănătate publică.

“Cred că este foarte important să întărim forţa şi capacitatea direcţiilor de sănătate publică.

În baza decretului prin care s-a instituit starea de urgenţă, direcţiile de sănătate publică pot să angajeze personal direct, fără procedurile de concurs, fără să aibă statut de funcţionar public”, a spus premierul.

Citeste si: PSD depune un proiect de lege privind suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme şi populaţie

El a menţionat că direcţiile de sănătate publică pot fi întărite cu cadre medicale din reţeaua şcolară.

“Vă solicit să întăriţi de urgenţă prin angajarea de persoane competente, direcţiile de sănătate publică, preluând din reţeaua şcolară şi aici cer inspectorilor şcolari generali să susţină direcţiile de sănătate publică pentru a prezenta oameni pregătiţi, care au capacitatea de a prelua sarcinile DSP, medici şi asistente din reţeaua şcolară, care e clar că în momentul de faţă cu şcolile închise, au suficient timp la dispoziţie şi pot să constituie o resursă umană vitală în îndeplinirea atribuţiilor direcţiilor de sănătate publică”, a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Un medic a încercat să vândă un medicament fals împotriva coronavirusului, pe Facebook. Ce preț avea

El a mai spus că poate fi luat personal inclusiv din anumite spitale.

“Apelaţi la rezidenţi, apelaţi la angajaţi ai altor instituţii, puteţi lua de la casele judeţene de sănătate în cazul în care există personal calificat, care poate fi disponibilizat. De asemenea, puteţi lua inclusiv din anumite spitale care nu sunt în prima linie a bătăliei şi care nu au atribuţii directe”, a mai afirmat premierul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si