Premierul Orban, anunț crucial în plină criză sanitară

Premierul Ludovic Orban promite alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate, marea majoritate a banilor din fonduri europene disponibile în următorii 7 ani. Ludovic Orban a semnat azi, împreună cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti.

Razvan Ilie, luni 23 noiembrie 2020 , 14:25

ludovic orban
Premierul Ludovic Orban anunță finanțări uriașe pentru sistemul de sănătate din România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Orban a anunțat că azi "se semnează contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti", iar Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene, pentru a reuşi aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România.

"Am reuşit să obţinem o finanţare de 1.270.000.000 de euro, bani destinaţi înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente şi orice alte investiţii necesare", a declarat luni premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria. 

Citeste si: Focar de coronavirus. 23 de angajați ai unei instituții publice sunt infectați cu virusul mortal

Ludovic Orban: Aproape 7,5 miliarde de euro pentru sănătate

Premierul Ludovic Orban a declarat că în următorii ani sistemul de sănătate va beneficia de o alocare totală de aproape 7,5 miliarde de euro, bani proveniţi din finanţări europene.

Pe lângă alocarea de 1,270 miliarde euro de acum, urmează alocarea sumei de 6,1 miliarde de euro, bani disponibili în următorii 7 ani. Este vorba de 1,9 miliarde de euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă şi 4,9 miliarde de euro care urmează să fie alocaţi în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune.

"Gândiţi-vă că este vorba, în total, de o investiţie de aproape de 7,5 miliarde de euro, investiţie care vine să suplinească absenţa unor finanţări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate", a mai spus Ludovic Orban.

Citeste si: Coronavirus în România, bilanț 23 noiembrie. 4.207 cazuri noi și 130 de decese

Ludovic Orban: Construim 10 spitale județene

Premierul a explicat că, în total, contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale.

"Pentru Bucureşti, astăzi se semnează contractele de finanţare pentru 10 spitale, în total contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente şi alte investiţii necesare va fi de peste 100 de milioane de euro", a spus Orban. 

Premierul a adăugat că Guvernul are în plan realizarea celor 3 spitale regionale, pentru care s-au semnat, deja, contractele de finanţare - Spitalul Regional Iaşi, Spitalul Regional Craiova şi Spitalul Regional Cluj Napoca.

"De asemenea, avem ca obiectiv construcţia de încă 10 noi spitale de rang spital judeţean, de asemenea, modernizarea de spitale judeţene, modernizarea de spitale municipale şi orăşeneşti cu alocare de fonduri, absolut fără precedent", a adăugat Orban.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 16 ianuarie –Prima parte-... Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 16 ianuarie –Prima parte- VIDEO. Marinescu, jigniri la adresa unei concurente: „Poate îi faci cadou un șampon, e cam nespălată pe cap!”
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere... Papa Francisc a reacționat după moartea PS Florentin Crihălmeanu: „Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul”
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si