Premierul Orban, explicații pentru PSD în Parlament. Ce se întâmplă cu banii românilor în 2021 (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a prezentat, luni, în Parlament date despre proiecția bugetară de anul viitor. Prezent la dezbaterea "Ora prim-ministrului" din Parlament la solicitarea grupului PSD, Ludovic Orban a criticat Parlamentul pentru legile care au adus cheltuieli suplimentare în plină criză generată de COVID-19, dar a promis că liberalii nu vor majora taxele și impozitele.

Author: Razvan Ilie luni 09 noiembrie 2020 , 16:41

ludovic orban
Ludovic Orban, explicații în Camera Deputaților, la "Ora premierului"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul camerei Deputaților, că guvernul pe care îl conduce nu va introduce noi taxe și impozite în 2021 prin

legea bugetului de stat pentru anul viitor. Camera Deputaţilor a început, luni după ora 16.00, şedinţa în care premierul Ludovic Orban prezintă stadiul elaborării proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021.

Citeste si: Noul vaccin anti-COVID, tot mai aproape de lansare. Veste de ultima oră

Ludovic Orban a precizat că orice creștere de venituri va avea la bază eficientizarea ANAF, digitalizarea colectării taxelor și impozitelor, reducerea evaziunii fiscale. ”Vom pune accent pe investițiile publice”, a promis Orban.

Orban: Foarte multe cheltuieli suplimentare aprobate de Parlament

"Sincer, sunt un pic nedumerit de această chemare în fața Camerei Deputaților, dar respect instituția și am venit. Chiar dacă actualul guvern nu are obligația de a depune proiectul de lege a bugetului, întrucât suntem în an electoral, noi suntem în procedurile legate de realizare a bugetului. Fiecare ordonator de credite a depus necesarul bugetar, ne pregătim cu toate actele normative necesare pentr adoptarea legii bugetului", a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, munca Executivului este îngreunată de faptul că foarte multe legi adoptate de Parlament au provocat cheltuieli suplimentare, fără a fi asigurate sursele de finanțare.

" E extrem de greu ca într-un an de criză economică provocată de pandemie să se adopte noi și noi legi care provoacă cheltuieli fără să existe venituri la buget. Nu vom crește taxele și impozitele în viitorul buget. Orice creștere de venituri va avea la bază eficientizarea ANAF, digitalizarea colectării taxelor și impozitelor, reducerea evaziunii fiscale", a precizat premierul României.

Orban: Vom asigura banii pentru pensii

Pentru o revenire rapidă din criza economică, România are nevoie de investiții publice, consideră Ludovic Orban, care a adăugat că trebuie să asigure resursele financiare necesare pentru a susține trendul stabilit deja prin bugetul 2020.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Creșterea cheltuielilor publice fără a asigura veniturile necesare, dezechilibrele economice al guvernelor PSD au afectat economia, a mai spus premierul Orban.

"Vom asigura resursele necesare pentru cheltuielile cu pensiile și de personal. Pe lângă proiectele începute în vechiul buget UE, va trebuie să pornim proiecte de investiții pe noul buget al UE și din programul de reziliență. Vom pune accent pe investițiile publice. Guvernul are capacitatea de a pune pe masa Parlamentului un buget realist, pe fundamente economice reale, cu indicatori economici reale, cu capacitatea de a genera creștere economică, dezvoltarea economiei și bunăstare", a detaliat șeful Guvernului.

Orban spune că nu vor fi probleme cu banii pentru pensiile majorate

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 78 de parlamentari.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea anunţa joia trecută, după o şedinţă a conducerii partidului, că social-democraţii au decis să îl cheme în Parlament pe premierul Ludovic Orban pe tema bugetului de stat pe anul viitor, menţionând că nu înţelege de ce Guvernul nu a publicat acest proiect.

Ludovic Orban, declarații despre riscul infectării în şcoli

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni dimineața, despre riscul infectării în şcoli şi a precizat că sunt date care indică faptul că „celelalte activităţi în care adolescenţii nu sunt în interiorul şcolii, nu sunt sub supravegherea părinţilor şi riscul de transmitere creşte”.

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

El a precizat că nu prezenţa la şcoală duce la infectare, pentru că acolo elevii sunt sunt supravegherea cadrelor didactice.

„Ba sunt date! Nu prezenţa la şcoală, aici nu este vorba de prezenţa la şcoală. La şcoală, sub supravegherea cadrelor didactice, evident, că riscul de răspândire este mai mic. Aici este vorba de celelalte activităţi în care adolescenţii nu sunt în interiorul şcolii, nu sunt sub supravegherea părinţilor şi riscul de transmitere creşte. În plus, este vorba şi de modul în care se efectuează transportul, în special transportul în interiorul localităţii, dar şi transportul intrajudeţean, pe aşa zisele navete, pentru că, acolo, Consiliile Judeţene nu au impus firmelor, care au licenţă, să respecte normele de protecţie a sănătăţii şi sunt chiar judeţe în care nici măcar nu vor să asigure gratuitatea transportului”, a explicat Ludovic Orban întrebat luni dacă nu sunt date care să arate că prezenţa fizică a copiilor la şcoli creşte numărul de îmbolnăviri.

Atenţionat că sunt exemple de copii care se conectează on-line de afară, pentru că în casă nu au semnal la net şi că aceasta ar fi principala problemă în desfăşurarea învăţământului online, şeful Executivului a spus: „Pe primul loc este sănătatea copiilor noştri şi a familiilor copiilor noştri”.

„De asemenea, noi am considerat că o perioadă de timp este bine să fie suspendate cursurile, să se organizeze online. Sigur, am cerut Ministerului Educaţiei, Inspectoratelor Şcolare să se asigure că în toate şcolile profesorii predau online şi asigură continuitatea în procesul educaţional”, a completat Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si