Premoniţia lui Viorel Cataramă în copilărie: ”Am întrebat-o pe mama cât trebuie să învăţ ca să ajung ministru”!

Viorel Cataramă a fost atras de politică încă din perioada regimului comunist.

Radu Constantin, joi 27 decembrie 2018 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, a avut încă de mic o premoniţie legată de viitorul lui politic. Cataramă a dezvăluit că la un moment dat şi-a întrebat mama ce trebuie să facă pentru a ajunge ministru. O întrebare care a pus-o pe gânduri pe mama actualului candidat la Preşedinţia României, mai ales că ţara se afla în plin regim comunist, iar şansele de ajunge pe prima scenă a vieţii politice erau minime. 

„Ştiu că am întrebat-o pe mama la un moment dat, nu mai ştiu dacă eram în şcoala generală sau în liceu: ”Mamă, cât trebuie să înveţi ca să ajungi ministru?”. Nu îmi mai amintesc ce mi-a răspuns, dar mă gândesc câteodată la această întrebare ciudată pusă de un copil în timpul comunismului, un copil care a ajuns ministru, chiar daca doar pentru 3 luni (al Comerţului şi Turismului- n.r.) după 1989. E o realizare importanta pentru un copil provenit dintr-o familie cu venituri modeste, mama- casnică- a avut patru clase, iar tata- funcţionar la Primărie- şapte. Părinţii sunt cei care m-au educat în spiritul moralei creştine şi mi-au insuflat convingerea că, pentru a mă realiza în viaţă, trebuie să învăţ bine şi să fac o facultate”, a povestit Viorel Cataramă.

”La liceu eram într-o clasă în care toţi elevii erau pregătiţi să urmeze facultăţi tehnice. În clasa a XII-a, când eu eram calat pe electronică, am primit prin Poştă o broşură cu admiterea în învăţământul superior şi aşa am aflat că există şi Academia de Studii Economice, care includea şi o facultate de Comerţ Exterior. Mi-a sunat frumos, m-am interesat şi am aflat că este o singură facultate cu acest profil la nivelul ţării şi că acolo se intră foarte greu, cu medii de peste 9,50.

În plus, se mai spunea că acolo intrau doar ”piloşii”. Nu m-am speriat şi am decis sa dau admitere acolo. Profesorii mei, în special cei de matematică şi fizică, l-au chemat pe tata şi i-au spus: ”Domnule, ce face copilul ăsta, se distruge!”. Tata a venit la mine să mă roage să nu dau la Comerţ Exterior dar eu am ţinut-o pe a mea. Am dat examen, am intrat în primii cinci.
Si am si terminat... tot in primii cinci!”,
a mai povestit Viorel Catarmă.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si