Preotul fugar care a primit 9 ani de închisoare, mesaj LIVE pe YouTube. "Nouă ani e cam mult, un criminal a primit 6 ani"

Dat în urmărire naţională pentru că fuge de condamnare, un fost preot din județul Bihor se plânge de pedeapsă, judecători şi procurori pe Youtube, după cum relatează presa locală.

Author: Razvan Ilie marți 23 februarie 2021 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul preot Ovidiu Pop a fugit de condamnarea la 9 ani de închisoare cu executare pentru un tun de 1,8 milioane de euro din afaceri cu carne și a fost dat în urmărire naţională, scrie eBihoreanul.ro. Fostul preot

apare într-o filmare postată pe Youtube plângându-se că a încasat o pedeapsă mult prea mare pentru fapte pe care pretinde că nici nu le-ar fi comis.

Fostul preot, nemulțumit de sentința primită

Fostul preot e nemulţumit de pedeapsa mult prea mare pe care a primit-o şi care, în opinia sa, a fost dată fără ca procurorul DIICOT şi judecătorul Tribunalului Bihor să ţină cont de dovezile în favoarea sa.

Dimpotrivă, zice el, anchetatorul l-ar fi trimis în judecată cu un rechizitoriu "copy-paste" după un altul, în care "povestea era aceeaşi, s-au schimbat datele, sumele şi numele", iar judecătorul a preluat apoi în sentinţă rechizitoriul.

Citeste si: VIDEO- În Europa, Sibiul este una dintre cele mai căutate destinații

"Nouă ani e cam mult, atâta vreme cât un criminal a primit 6 ani", a decretat Ovidiu Pop, făcând apel la "puţin ajutor" pentru a-şi găsi dreptatea "în alte părţi" decât instanţele româneşti." Dacă trebuie să merg pe jos, aşa cum au făcut-o străbunii mei, căutând dreptatea în alte părţi, voi merge şi eu pe jos, la Haga, la Strasbourg, la Paris, unde va fi nevoie. Dar trebuie să mă ascultaţi şi pe mine! Istoria pe care aţi prezentat-o nu este istoria mea. Povestea pe care aţi prezentat-o nu este povestea mea!", a declarat fostul preot.

Citeste si: Soția lui El Chapo a fost arestată în SUA pentru trafic de droguri

De ce a fost condamnat fostul preot

Ovidiu Pop a fost acuzat că, împreună cu asociatul său Kallos Lorand, a pus pe picioare un carusel evazionist: achiziţionau carne de la măcelării din Ungaria în numele unor firme fantomă, iar apoi le revindeau către firma proprie.

Carnea era transportată direct la firma preotului, cu o companie de transport care îi aparţinea tot lui, tranzacţiile fiind înregistrate în acte întâi către firmele fantomă, pentru ca Varadia Bussines să scape astfel de plata TVA aferentă tranzacţiilor intracomunitare. Paguba reţinută se ridică la 1,8 milioane de euro.

Citeste si: Miliardarul Ioan Niculae s-a predat polițiștilor pe aeroport, la întoarcerea din Italia UPDATE

După pronunţarea verdictului final în caz, pe 11 februarie în acest an, Kallos Lorand s-a predat şi a fost încarcerat, însă Pop nu a fost găsit la domiciliul său, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. El este căutat şi în prezent.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si